ЦСКА наложи ембарго на Десподов! Футболист номер 1 на България спира с медийните изяви

7 Dni CSKA11.01.20194460
Футболист на годината, Кирил Десподов, Веселина

Ръководството на ЦСКА е наложило медийно ембарго на Кирил Десподов.

Миналата неделя той получи наградата футболист №1 на България за 2018 г. Впоследствие крилото даде редица изявления и интервюта. Първото бе веднага след церемонията. После пък беше гост в сутрешните блокове на bTV и Bulgaria On Air, а накрая бе поканен и в „Шоуто на Слави“, пише „Тема спорт“.

В сряда вечерта Десподов е имал договорка също с Диема спорт да гостува в предаването „Домът на футбола“. Колегите са очаквали крилото, като той е трябвало да бъде на живо в студиото.

Първоначално от „Армията“ са се съгласили той да гостува. В крайна сметка обаче Десподов не е отишъл, тъй като от ЦСКА са му наредили да спре с интервютата и това е наложило промяна в движение в програмата на предаването.

Самият Кирил също не е имал голямо желание да продължава с медийните изявления, като той рядко се съгласява да дава индивидуални интервюта.

Освен това Десподов е подразнил ръководството с постоянните изтъквания, че иска трансфер още сега през януари, което повтаряше във всяко от интервютата си в последно време.

От клуба вече искат Кирил да се съсредоточи върху стартиралата подготовка и да спре с медийните изяви. Към крилото има доста сериозен интерес, но в своите интервюта заяви, че на този етап не е информиран да е получена оферта за правата му.

Най-актуалните публикации бяха от Острова, като те свързаха Десподов с елитния Кардиф и втородивизионните Астън Вила и Мидълзбро. Самият футболист заяви, че харесва най-много италианското първенство.

В Англия твърдят, че ЦСКА му е поставил цена от 5,6 милиона евро. Консултантът на клуба Люпко Петрович заяви пред „Тема Спорт“, че е реалистично Десподов да бъде продаден за такава сума.

Ръководството ще вземе решение за бъдещето на младата звезда до края на януари. Той ще замине за лагера в Испания и ще вземе участие в контролите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *