Легенда на ЦСКА си спомни: Да стъпиш на „Армията“ бе все едно да си на „Ноу Камп“ или „Бернабеу“

7 Dni CSKA14.01.20195680
Стадион "Българска Армия"

Легендарният бивш защитник и капитан на ЦСКА Георги Димитров – Джеки посреща болен 60-годишния си юбилей днес. Железният бранител споделя в интервю пред “Тема Спорт”, че от няколко дни не се чувства добре и е на легло, но за него не е голям проблем, тъй като не обича такива празници.

“Забравил съм вече, че съм ритал топката. След като се отказах, направо изтрих файла. Не искам да се правя на важен, не ми е в характера. Каквото било – било. Много рядко говоря за състезателната си кариера, защото не виждам полза от разказване на едни и същи истории”, казва пред изданието Джеки, след което се връща назад в спомените си за първите си дни на “Българска армия”.

“Дойдох в ЦСКА през 1977 година, когато хората не смееха да минават през портала и по централната алея на „Армията”. Имаше страхопочитание. Използваше се една обиколна алея покрай тенис-кортовете. Какво да ви кажа – стъпиш ли на стадиона, имаш особено чувство. Тогава около футбола витаеше нещо специално. Нямаше телевизии и много медии и играчите бяхме издигнати на пиедестал. Беше така и още преди това, когато бях в Берое. А в ЦСКА още повече. Но ако не си го изпитал, трудно можеш да разбереш за какво става въпрос.

На „Армията” беше така, все едно да стъпиш на „Ноу Камп” или на „Бернабеу”. Побиват те тръпки. Отделно, в ЦСКА имаше ръководители, които излъчваха страхотен авторитет. Началник по мое време бе Стефан Божков. Беше пълно с големи личности. Пък и аз бях младо момче, нямаше как да не съм впечатлен и респектиран. ЦСКА изглеждаше, а и беше, нещо недостъпно за обикновените хора, нещо голямо”, казва още Джеки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *