Димитър Пенев с култово интервю: Люпко и Ел Маестро трябва да си разпределят коридорите

7 Dni CSKA23.01.201916590
ЦСКА, Нестор Ел Маестро, Димитър Пенев

Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА Димитър Пенев коментира актуалните проблеми на клуба от “Българска армия” пред “Тема Спорт”. Почетният президент на ЦСКА хвърля поглед и върху Левски, където текат бурни процеси в момента след анонсираната вече смяна на собствеността, която ще се официализира на 6 март. Пената си спомня и с тъга за Иван Вузов, който си отиде през миналата седмица.

“В клуба ни всичко е наред. В отбора – също. Имаме добра конкуренция и всеки може да бъде заменен. Трябва да поглеждаме и към двора на Левски, за да знаем какво се случва. За мен е по-добре те да са силни и да създават допълнително конкуренция. Ние нямаме техните проблеми. При нас ръководството е стабилно, само трябва да се работи здраво”, казва Пената.

Той се спира и подробно на ролята на консултанта Люпко Петрович и взаимодействието му с треньора Нестор Ел Маестро.

“Люпко ще даде повече самочувствие на играчите. С Ел Маестро е важно да си разпределят коридорите и да се спогодят добре. Мисля, че няма да имат проблеми. Те се познават и отпреди. Ще се регулират един друг. Дали ще играем по-добър футбол е трудно да се каже, защото всеки мач е различен. Ние, привържениците, се радваме като има голове и положения. Като обърнеш страницата във вестника и ни видиш точките обаче, започва да ти става терсене, да ти е неудобно и търсиш хапче да ти се оправи главичката. Дано напролет да ни болят по-малко главите заради отбора и да махнем хапчетата. Не стига, че гълтаме хапчета покрай живота – то не са високи цени, не е ток, вода, парни, ами и футболът да ни ядосва”, завършва Пената.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *