Трансферът на Десподов е факт! ЦСКА поиска трансферната сума за нападателя в долари

7 Dni CSKA30.01.201971520
ЦСКА, тренировка, Дания, Кирил Десподов

Трансферът на Кирил Десподов от ЦСКА в елитния италиански Каляри на практика вече е готов, след като нападателят успешно е положил медицинските прегледи, предаде вестник „Труд”. Медията също така научи и интересна подробност около самата сделка.

От „Българска армия” са настояли да получат дължимата сума в щатски долари, което значи, че клубът ще забогатее с 4,8 милиона от американската валута. Това прави сумата доста по-голяма, отколкото докладва италианският трансферен експерт Мануеле Байонкини. Журналистът от „Скай Италия“ съобщи, че Каляри Десподов ще струва 3 милиона евро на Каляри, докато 4,8 милиона щатски долара се равняват на около 4,2 милиона от общоевропейската валута.

Както вече се разбра, договорът на таланта е за 5 години (всъщност 4,5 предвид изминалия първи полусезон на 2018/2019).

Има възможност 22-годишният Десподов да дебютира в калчото още този уикенд. В събота Каляри посреща намиращия се 7 позиции по-високо от него в класирането Аталанта. „Островитяните” заемат 14-о място с 21 точки и трябва да прекъсват серия от 4 поредни мача без победа във всички турнири. От своя страна Аталанта не е губил в последните си 4 шампионатни срещи (2 победи и 2 ремита).

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *