Gazzetta dello Sport отличи трансфера на Десподов: Може да играе навсякъде в атаката

7 Dni CSKA30.01.201921640
ЦСКА, Прибиране от лагера в Австрия, Кирил Десподов

Очакваният с нетърпение трансфер на Кирил Десподов в Каляри накара медиите в Италия трескаво да коментират сделката на българския гранд с тима от остров Сардиния.

Журналистът от Gazzetta dello Sport – Роберто Пина, пък изложи аргументите си за бъдещето на българина в Каляри в редовната си колонка на изданието за трансферите в Италия. Пина отличи изявите на Десподов в нападение, като потвърди, че офанзивният футболист може да играе във всяка една зона в последната третина на терена.

„Тимът на Каляри подсилва нападението си с Кирил Десподов. Играчът е изключителен подвижен и вариативен флангови футболист, но също така може да играе навсякъде в атаката. Както отляво, така и зад централния нападател. В 16-те си мача за българския ЦСКА в местния шампионат той има осем гола досега”, написа Роберто Пина в аналитичната си колонка за трансферите на Ботуша.

Същевременно пък авторитетният италиански спортен сайт Sky Italia потвърди сделката за факт, пишейки, че Десподов вече е част от състава на „сардинците“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *