Кирил Десподов подписа с Каляри! ЦСКА чака процент при следваща продажба на нападателя

7 Dni CSKA30.01.20195010
Футболист на годината, Кирил Десподов

Каляри, ЦСКА и Кирил Десподов току-що подписаха официално договора за трансфера на Футболист №1 на България за 2018 година, съобщава Блиц.

Очаква се малко по-късно Каляри и ЦСКА да обявят новината на сайтовете си, а Десподов да позира с екипа на новия си тим.

Любопитното е, че договорът между клубовете и този на играча са подписани в… Милано, тъй като там се намирал офисът на шефа на Каляри.

След малко Десподов и представители на клуба тръгват с частен самолет за остров Сардиния и град Каляри.

ЦСКА ще получи 15% от следващата продажба на Кирил Десподов, който в следващите часове официално се очаква бъде представен като футболист на италианския елитен Каляри, пък разкрива „Труд“. Сардинци и „червените“ все още не са обявили официално трансфера на крилото, който ще го превърне в най-скъпо продаденият български футболист в чужбина – 4,2 млн. евро.

Договорът на Десподов с Каляри ще е за 4,5 години, като в този период той ще получи 2 милиона евро под формата на заплати. Това прави по 40 хиляди евро на месец, като в тази сума не влизат различните бонуси за класиране, изиграни мачове, голове и асистенции.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *