ЦСКА с официално съобщение за рекордния трансфер на Десподов! Нападателят позира със… (Снимка)

7 Dni CSKA30.01.20194250
Кирил Десподов (2)

Трансферът на Кирил Десподов в Каляри вече е факт. Футболистът на ЦСКА вече е преминал медицинските прегледи и е подписал договора си с италианския елитен тим. Ръководството на ЦСКА обяви, че трансферът на Десподов е рекорден.

„Армейци,

нападателят Кирил Десподов вече е състезател на италианския Каляри. Ръководството на ЦСКА финализира официално трансфера с клуба от Серия А, а след като днес премина успешно медицински прегледи, футболистът парафира и личния си контракт за срок от 4,5 години.

Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1989 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в Калчото.

За два сезона и половина с червената фланелка Десподов изигра общо 79 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 24 гола и записа 30 асистенции. Като играч на армейците той се утвърди и в мъжкия национален отбор, където отбеляза важен гол срещу Кипър. Заради силните си изяви през 2018 година бързоногото крило бе обявено за „Футболист №1“ на България.

Благодарим на Кирил Десподов за всеотдайната работа в ЦСКА и му желаем здраве и много успехи!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *