Каляри представи Десподов! Нападателят взриви „червена“ България с номера, който избра да носи в Серия А

7 Dni CSKA02.02.201910640
Кирил Десподов (4)

Българският национал Кирил Десподов, който преди дни официално премина от ЦСКА в Каляри, бе официално представен на пресконференция от италианците.

На нея той показа номера, който е избрал, а той е №32. Този номер е символ на желаната от всички фенове на ЦСКА 32-а титла.

„Добър вечер, щастлив съм да бъда тук. Познавам Серия „А“ много добре. Беше ми мечта от началото на кариерата да дойда в това първенство. Не ми отне много време да приема офертата на Каляри. Много съм привързан към тези цветове“, започна Десподов.

„От дете следя италианския футбол. Имам много специфичен стил. Знам какво ме очаква. Следя италианския футбол и ще направя всичко възможно да се адаптирам възможно най-скоро“

„Дали съм готов за понеделник срещу Аталанта? Трудно е да се каже след два дни. Но вече започнах да тренирам. Чувствам се готов. Дали ще играя в понеделник? Маран ще реши (б.р. – треньорът на Каляри). Силен съм с двата си крака и съм добър с глава.

„Идолът ми от Серия „А“? – Франческо Тоти. Много ми харесва, но не е моят стил. Много харесвам стила на Роналдо, почти се опитвам да приличам на него по стил.

„Дали Маран вече ми е дал конкретни указания? Срещнах треньора почти веднага след трансфера. Той ми обясни, че всеки мач ще бъде различен тактически и аз ще се придържам към неговите инструкции.

„Познавах Сърна преди да дойда, знаех за Паволети. Всички те са отлични играчи, много активни в тренировките. Те са много добре физически. Щастлив съм, че съм част от този отбор.

„Стоичков беше първият ми професионален треньор. За мен беше голяма гордост да работя с него. Той ми даде възможност да израствам и да се целя високо“

„Тук съм от три дни, но ще направя всичко възможно да науча езика възможно най-скоро. Ще направя всичко, за да науча езика и италианския стил на игра възможно най-бързо“.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *