„Евроспорт“ за Десподов: Може да се окаже голям проблем за защитниците в Серия А

7 Dni CSKA03.02.201922410
Кирил Десподов, Каляри

Кирил Десподов бързо привлече вниманието на най-големите спортни медии в Италия. Местната версия на популярния тв канал „Евроспорт“ публикува очерк за най-интересните нови попълнения в Италия.

Списъкът започва точно с Десподов, по чийто адрес пишат:

„Той е крило, което притежава висока скорост и рязък старт, с които умее да причинява неприятности на съперниците. Десподов може да се окаже голям проблем за защитниците. Засега ролята му в Каляри е неясна, вероятно в началото ще бъде джокер от пейката за треньора Роландо Маран“, пише „Евроспорт“.

Най-голямата спортна медия „Гадзета дело Спорт“ пък отбелязва: „Десподов? Момчето е бомбардир! Еднакво добре умее да вкарва и да асистира“.

„Mondo Sportivo“ пък прогнозира на каква позиция ще играе Десподов. Наставникът на Каляри Маран обикновено залага на схема 4-3-1-2 – без типични крила.

„Десподов е крило, но може да действа и от втора позиция – зад нападателя. Именно това се очертава да бъде и неговата роля в Каляри, заради схемата на Маран. Десподов е много бърз играч, с отличен дрибъл, умее да намира пространства, а е способен да използва на ниво и по-слабия си ляв крак. Има усет и към головете, и към асистенциите“, пишат в Италия.

Очакванията към Десподов на Ботуша са високи, като се предполага, че той е взет за заместник на бразилеца Диего Фариас (26 г.). Офанзивният халф има 126 мача и 31 гола за Каляри, но наскоро бе преотстъпен на Емполи и не попада в дългосрочните планове на отбора на Десподов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *