Ел Маестро с куп проблеми и въпросителни около състава на ЦСКА преди рестарта на Първа лига

7 Dni CSKA05.02.201914190
ЦСКА, тренировка, Нестор Ел Маестро

ЦСКА приключи с контролите в Испания, но около стартовите 11 има доста въпросителни. До първия официален мач остават 11 дни, като на 16 февруари (събота) армейците гостуват на Черно море.

Ситуацията при червените е усложнена, от една страна, заради травми, които получиха играчите в хода на контролите. Треньорът Нестор Ел Маестро сигнализира, че е доста притеснен от състоянието на левия бек Жеферсон, който още не е възстановен от контузия в бедрото, измъчвала го през есента. По-леки травми получиха Чорбаджийски, Перейра, Секулич и Евандро, но те вероятно ще са готови за двубоя на „Тича“.

От друга страна, дългоочакваните бг паспорти на бразилците Енрике и Евандро още не са издадени, което също потенциално може да ограничи избора на Ел Маестро.

Всъщност сигурните титуляри за двубоя с Черно море са малко. На коментар не подлежат вратарят Черниаускас и защитниците Бодуров, Чорбаджийски и Манолев. До голяма степен сигурен е и Тиаго в предни позиции. Манолев може да играе като ляв бек вместо Жеферсон – той действаше именно в тази зона в проверките със Спарта Прага (2:3) и Динамо Киев (0:3). Това е показателно за намеренията на Ел Маестро, при положение че Жеферсон не е възстановен за двубоя с Черно море.

В средата на терена сигурен титуляр изглежда само вторият капитан Пинто, докато Бикел, Малинов и Антов ще се борят за позицията до него.

На единия фланг на атаката на „Тича“ ще започне Енрике, докато за другия ситуацията е 50 на 50 между Джеси и Жоржиньо.

Дилема има и за върха на атаката, където в контролите Ел Маестро редуваше най-вече Coy и Мауридес. С една идея по-големи шансове да стартира е Coy, който се намира в по-добра физическа форма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *