ЦСКА представи Любо Пенев! Ел Голеадор отсече: Аз съм си у нас, не съм на гости

7 Dni CSKA08.02.201936310
lyubo

ЦСКА официално представи новия старши треньор. Това е бившият нападател на червените Любослав Пенев. На пресконференцията на „Армията“ присъства и спортния директор Пламен Марков, който разкри, че основната причина за треньорската рокада са незадоволителните резултати на отбора при Нестор Ел Маестро.

„Причината за смяната на треньора са резултатите, които не задоволяват ръководството и феновете. Друга причина няма“, обяви Марков по повод треньорската рокада.

Любо Пенев обяви щаба си. Помощници ще му бъдат Пабло Караско, Добромир Митов и Даниел Моралес, като последните двама в момента са наставници в ДЮШ на „армейците“.

„Решението го взех много бързо. Аз съм си у нас. Аз не дойдох, аз съм си у нас“, бяха първите думи на Пенев.

„Поемането на този пост си носи своите рискове. Аз обичам предизвикателствата и това не ме притеснява много“, добави Любо Пенев.

„Четири точки са и много и малка разлика. Поради високите целите на ЦСКА, които нашият клуб винаги е имал, е направена тази промяната. Ние вярваме, че можем да се преборим за шампионската титла. Имаше и символика във фланелката, която подарих на Любослав Пенев. Ние считаме това за възможно и вярваме, че с общи усилия да се доближим максимално до целта“, коментира Пламен Марков на срещата с медиите и продължи:

„Изключително трудно е за клуб в амбициите на ЦСКА едновременно да се бори за шампионска титла и да наложа играчи от юношеските отбори. Нека те първо да се преборят за мястото си. Ръководството на ЦСКА винаги се съобразява с изискванията на спртното такова. Треньорът е личността, която поставя изисквания за играчи на постове, където има нужда. Ръководството ще се съобрази с бъдещи изисквания на Любослав Пенев, но нека първо той навлезе в работата и каже къде вижда пропуски, за да може евентуално ние като ръководство да се намесим.“

„Работим по въпроса за привличането на футболисти на различни постове. И е много, и е малко времето до края на февруари. Договорът ми е за година и половина. Най-важното е какво ЦСКА ще направи през този пролетен дял. Футболистите трябва да показват форма и качествата непрекъснато, а не в един мач. Тук публиката е взискателна, това трябва да се има предвид“, сподели на свой ред Пенев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *