ЦСКА ще довършва Локо на Лаута

7 Dni CSKA13.04.2017293

ЦСКА гостува на изпадна­лия в нокдаун Локо Пловдив днес от 19:30 часа. Армейци­те ще опитат да се възпол­зват от тоталната криза и хаос, които настъпиха на “Лаута” след поражението с 0:5 от Левски в неделя. Драмите в Локо са на всички ни­ва – заплатите се бавят, ня­колко треньори се изредиха за кратко време, а фенове прекратиха тренировката във вторник, за да търсят обяснения от играчите за сла­бото представяне в послед­ните мачове.

При това положение ЦСКА може съвсем да довърши Ло­ко, ако го победи на “Лаута” днес. Моментът е добър за армейците, защото психоло­гически съперникът е в тежко състояние. Червените за втори пореден мач ще играят срещу отбор, който е в нокдаун. В предишния кръг победиха у дома Черно море с 3:1, като варненци по-рано през седмицата бяха записали 120 минути срещу Литекс за купата, а за капак отпаднаха след дузпи. А в Локо ситуация­та е още по-тежка от тази при моряците.

Разбира се, кризата при черно-белите изобщо не озна­чава сигурен успех на ЦСКА. Както гласи клишето – ране­ният вълк е най-опасен. Локо може и да кърви, но предвид, че съставът за днешния дву­бой е обвит в мистерия, то­ва може да се окаже коз в пол­за на домакините. Като старши треньор се очерта­ва да бъде вписан наставни­кът на вратарите Стоян Ко­лев. С уточнението, че в мо­мента всичко в Локо е пред­последно.

Проблемите за разрешава­не са много. Локо бе като раз­граден двор в последните си 3 мача, в които допусна 12 го­ла – 2:3 от Берое за първен­ство, 0:4 от Лудогорец за ку­пата на “Лаута” и 0:5 от Лев­ски на “Герена”, което оконча­телно преля чашата и Едуард Ераносян хвърли оставка. А след това сякаш се отвори кутията на Пандора, тъй ка­то в клуба започнаха да изска­чат проблем след проблем. На отбора му е необходима шокова терапия и по всяка вероятност в състава ще на­стъпят сериозни промени след унижението на “Герена” в неделя. Със сигурност мача пропуска наказаният Веселин Марчев. От групата, опреде­лена от Стоян Колев, отпад­на вратарят Ясин ел Харуби. Той допусна 5-те гола срещу Левски.

ЦСКА от своя страна се го­тви при спокойна обстанов­ка, но пък има значителни ка­дрови проблеми. Преди по­следната тренировка вчера стана ясно, че мачът на “Лау­та” ще пропусне и вътреш­ният халф Петрус Бумал. Той получи травма в глезена сре­щу Черно море. Аут заради травма е и Фернандо Каранга, докато Арсенио Нунеш и Божидар Чорбаджийски са на­казани. Това ще наложи немалко промени в състава на Стамен Белчев. В защитата се очаква да стартира Рафа Перес, който ще си партнира с Бодуров. Двамата играха в тан­дем при 1:1 на “Лаута” преди месец. В стартовите 11 се завръща Недялков, който бе наказан в миналия кръг. В халфовата линия за за­местник на Бумал има цели 3 варианта – Симао, Малинов и Никола Колев. С леко предим­ство се очертава Симао, но дилемата пред Белчев за то­зи пост е сериозна. В атака по лявото крило вместо Арсенио се очаква да започне еквадорецът Кевин Меркадо, който на практика няма и конкуренция. Отдясно пак ще напада намиращият се в силна форма Кирил Десподов. Педро отново ще дей­ства зад нападателя, а на върха на атаката по-скоро ще е Густаво Кулма. Негова алтернатива е Кевин Кубемба, както и 18-годишният Тонислав Йорданов, който зами­на с отбора за Пловдив.

ЦСКА също така ще бори черната си серия срещу плов­дивски отбори, която вече се изразява в 7 мача без победа срещу тях в първенството. Последният успех на червени­те срещу отбор от Града под тепетата бе срещу Локо Пд с 2:0 на 6 декември 2014 г. Оттогава армейците имат 4 ра­венства и 3 загуби срещу чер-нобелите и Ботев при 3:7 го­лова разлика. Мачовете с Ло­ко бяха два – 0:1 на “Армията” и 1:1 на “Лаута” този сезон. Срещу канарчетата пък ЦСКА записа 3 равенства и 2 загуби.

Балансът между червените и Локо в Пловдив е изравнен -по 20 победи и 18 равенства.

3 коментара

 • Торбалан

  13.04.2017 at 10:46

  Само да не стане така, Локомотив да довърши Белчев!
  Отсега съм „на тръни“…

  Reply

 • batigol

  13.04.2017 at 14:44

  Торбалане,чак стомаха ми е свит!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *