Човека вкарал на Левски за 38 секунди с интересен разказ за Димитър Пенев

7DNI CSKA14.04.2017440

Бившият нападател на ЦСКА Димитър Иванов, който е автор на най-бързия гол в историята на Вечното дерби, разказа няколко любопитни случки с легендарния наставник Димитър Пенев. През 1999 година голмайсторът се завърна при “червените” след гурбет в китайските Юконг и Чин Дао.

“Като се върнах в ЦСКА, всички бяхме много задружни. С Тошко Кючуков, Краси Чомаков, Веско Великов, Александър Томаш, Румен Христов, Владо Манчев, Асен Букарев, Митко Бербатов, Мето Деянов и другите бяхме заедно всяка вечер. След тренировки се събирахме или в някой от домовете ни, или в някое заведение.

Интересна история с Димитър Пенев? Ох, много са. Постоянно ми викаше “Иванчо”. Попитах го защо ме нарича така, но обяснение не получих. Аз преговарях със Стойчо Младенов за ЦСКА, но след това треньор стана именно Пенев. Отивам аз на “Армията” и на алеята пред стадиона ме вижда Пената. И ми казва: “Ех, Иванчо, лесно ти беше на теб на топло в Китай”. Интересно е да се отбележи, че в Китай изобщо не е по-топло от България, дори зимите са по-студени.

Ето още една история. Ние сме на разбор и на Пенев му звъни телефонът. Той обаче се ядоса и започна да вика: “Спрете този транзистор, тези музики”. Щастлив съм, че винаги съм работил с големи треньори. Работил съм с Тенчо Тенев, с когото поддържам връзка и до днес, Георги Василев по време на първия ми престой в ЦСКА, Стойчо Младенов, Димитър Пенев, Валери Непомняшчи и Ким Юнг-нам, който води Южна Корея на световното през 1986 година”, спомня си Митко Иванов пред “Меридиан Мач”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *