Легенда на ЦСКА сподели рецептата за успех над Левски

7DNI CSKA27.04.2017310

Голямата легенда на ЦСКА и българския футбол Петър Жеков изрази своите очаквания за Вечното дерби пред официалният сайт на клуба. Голмайсторът за червените в дербито е на мнение, че футболистите ще вземат своя реванш и този път ще победят за удоволствие на червените фенове: ”Очаквам нашите да играя на върха на силите си и да ги биеме. По принцип в тези мачове моментната форма никога не е била от значение и за това никога не се знае кой ще бие”.

Голмейсторът във вечната ранглиста на дербито с отбелязани 23 гола във вратата на сините си спомни и за лекотата с която е вкарвал във вратата на вечния съперник.

”На тези им вкарвах когато ги хванех. Аз и с Берое съм им вкарвал 2 гола, още сутринта в 10:30 играхме и рано рано им вкарах. На мен когато ми падне съм им вкарвал. Даже и от центъра съм им вкарвал гол.”

Петър Жеков даде и своята рецепта за успех в събота: ”Нашите футболисти сега трябва да бият повече удари. Трябва да бият от големия пеналт. Видят ли бялата линия трябва да шутират, а не да си я подават. Освен това и трябват повече пробиви по крилата.”

”По мое време за този мач не сме спали по цяла нощ. Нищо че бяхме на лагери. Като дойде този мач и не можехме да спим от вълнение и желание да го вземем. Спомням си, че не можехме да заспим до 3-4 часа, после ставаме и сме готови за срещата”.

”В тези мачове е много важен характера на футболистите. Трябва да се прояви характер във вечното дерби. В този мач не винаги футболните качества са важни, важен е и характерът”.

”В събота е важно нашите да ги натискат от началото до края. Не трябва да ги оставят от първата до последната минута. Много е важно да ги притискат повече”.

”Сигурен съм, че те срещу нас ще играят много твърдо, ще спъват, ще ритат, ще ги дразнят, провокират. От тяхна страна ще бъде нещо страшно”.

”Нашата публика е страхотна. Това много помага на футболистите. Да чуваш подкрепата на феновете от началото до края е страхотно”, завърши легендарният нападател на ЦСКА и голмайстор на Европа за 1971 година.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *