Шеф на „червените“ разсипа душманите на ЦСКА

7DNI CSKA15.06.201719500
00075745

Председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев по повод миналия търг за емблемата на армейците и предстоящия такъв за „Армията“ и Панчарево. Калчев е категоричен пред „Тема Спорт“ , че негативното отношение срещу клуба изобщо не е в историята, а продължава с пълна сила.

„Около ЦСКА постоянно се случват някакви истории. Продължаваме да сме единствените клубове с наеми и без собствени бази. В същото време тези бази ги раздават на когото си искат. Поискахме да сключим общ договор с министерствата за тях, но те нямат такива намерения. Ще поискам среща с премиера по този въпрос. Преди 7-8 години говорихме с него пак за базите на ЦСКА. Но оттогава насетне ситуацията стана дори още по-тежка. В момента спортният министър пуска наши бази на търг и това не е за добро. Покрай тези конкурси постоянно ни се повишават наемите. Това е унизително и позволява на всякакви пришълци да идват в нашия клуб“, каза Калчев.

„Надявам се да има нова политика за ЦСКА, защото към нас тя е различна и има двоен аршин. Нищо не се е променило. Няколко хиляди души изкарахме пред Народното събрание и казахме „Не“ на двойния стандарт, но той все така си продължава. Нека си ухажват Левски. Нека им дават това-онова, те си имат позиции, имат си приятели хората. Но нека да има равнопоставеност между всички клубове. Виждаме и с футболния ЦСКА какво се случва – колко пъти му отнеха лиценза и го спряха от участие в Европа“, добави Калчев.

„Конкретно за емблемата мога цяла статия да напиша. Как ще я взимат някакви си там хора, дето разправят: „Ама аз съм цесекар, ама не знам какво“. Цялата история с емблемата е порнография. Откъде-накъде тя изобщо е била заложена?! Това може да се сравни само с отнемането на имената на турците по време на Възродителния процес. И сега какво стана – залагат ни името и емблемата и ЦСКА трябва да наддава, за да си ги върне! Това е абсолютна гавра. Всичко бе направено по сценарий – и фалитът, и този търг за емблемата, и опитите за разделение на феновете на ЦСКА. От 3 години се говореше как ЦСКА ще фалира и как щели да се нароят няколко клуба. Още оттогава се е подготвяла почвата. В същото време едни богати хора гледат и се забавляват с това, което се случва. Но те имат и интерес от тази работа. Основната цел, разбира се, е да се всяват разделение сред феновете на ЦСКА и съмнения. Но ентусиазмът и непримиримостта на този клуб ще го държат винаги жив. Въпреки всичките идиотщини футболният ЦСКА изгради силен отбор и върви наред. А клубовете ни станаха още по-единни“, коментира още Георги Калчев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *