Унищожително! Георги Атанасов приключи еничарите, Агата, комисионерската пасмина и боядисания шут

7 Dni CSKA22.06.201718310
Търг, емблема, фенове

Перипетиите около статута на ЦСКА в евротурнирите хвърлиха обилна светлина върху всеки от участниците в драмата. И тъй като от дълго време коментирам темата и много неща бяха казани предварително, сега накратко ще щрихирам акцентите поставили всеки на неговото място.

Първо – репресията срещу 31-кратните шампиони се дължи най-вече на антинационалната позиция на шайката в БФС. Достатъчно е да си спомним гузното увъртане на изпълнителния директор на централата, за да бъде спечелено време за заговора срещу ЦСКА, както и нетърпеливото очакване на неговия заместник УЕФА да потвърди санкцията от 29 май т.г. Няма никакво съмнение, че позицията на мафията от Нион е била подготвена на базата на доноси, инсинуации и спекулации с български адрес.

В това отношение традицията е достатъчно богата и ни връща към 1994 г., когато един „син“ журналист наклевети ЦСКА заради картотеката на Петър Михтарски за мача с „Ювентус“, донесъл историческа победа на армейците с 3:2. Защо обаче същият „моралист“ не се развълнува, когато преди десетина години Георги Иванов игра в три клуба за един сезон и съвсем нормално би трябвало да бъде дисквалифициран със съответните служебни загуби на „Левски“, означаващи титла за ЦСКА. Да, ама „служебният морал“ у нас винаги е насочен срещу „червените“ и в полза на отбора на всички власти от Подуяне, а от известно време и на новия държавен любимец от Делиормана.

Второ – боядисаният шут, представящ се за юрист и мениджър, който не се умори да бълва мръсотии срещу ЦСКА, направи всичко възможно, за да навреди на 31-кратните шампиони не от любов към попътния „Дунав“, а заради интереса на комисионерската пасмина. Списъкът на „кредиторите“ на фалиралата фирма на Лупи и „гърнетата“ с убийствена яснота показва как най-големият български клуб е бил източван отвътре чрез кухи трансфери срещу много цифри за играчи с два мача, две минути или въобще без участие с червения екип. Гриша Ганчев затвори златното кранче, което допреди две години работеше като Ниагарски водопад, и точно по тази причина градевци, „полковници“, катета и мадамбата вият на умряло срещу човека, който им приключи далаверата.

Трето, а може би най-важно – продажниците от ФК „Еничар“, представляващи статистическа грешка с 50 роднини на мач срещу средна посещаемост на ЦСКА от 5200 и най-висок тв-рейтинг в страната, се отчетоха на „агата“ от Разград, ликвидирал БМФ и т.н. Гадните номера на газдовци, гьоновци, коцевци и другите юди до двайсетина парчета не успяха да излъжат великата червена общност, застанала като стена зад единствения и неделим клуб от „Народна армия“, но обслужиха Феодала и неговите подлоги от БФС. Както си спомняте, първият „аргумент“ на Лъжата срещу ЦСКА в УЕФА, разкрита от зам.- изпълнителния директор, бе за някакво … разделение на публиката?! А може би гелосаните лайнари се надяваха жандармерия да ги пази от „народната любов“ за сметка на данъкоплатците и … югоизточната граница, атакувана от ислямизма и тероризма?!

Какво „разделение“ бе помияри, ибрикчии, „чалми“, да не кажа … говеда при положение, че 31-кратните шампиони събират най-голяма аудитория в София и навсякъде по страната, а верните АРМЕЙЦИ с тела и сърца бранят на живот и смърт името, емблемата, историята, традицията и любовта, защото ЦСКА не е АД, а морална и родова кауза на по-добрата България? Да споменавам ли, че тимът на Стамен Белчев бе подкрепян в Австрия при победата срещу милионерите на „Газпром“ от „Зенит“ от повече хора в сравнение с „кренвиршите“, командировани за шампионския мач на ФК „Моци“ в Пловдив преди месец и нещо?!

Четвърто – сън не ги хваща душманите от кошмарното усещане за триумфалното завръщане на ЦСКА. С Европа и без Европа това лято, “Армията“ събира сили в юмрук за ответен удар. И, бъдете сигурни“, Гришата няма да ги бави, така както ги абонира за „тройчо“ във вечното дерби и спечели елитната юношеска група с 15 точки аванс пред Подуяне. Няма спор, криминалната конспирация в УЕФА затруднява селекцията и лишава клуба от свежи пари, но и това ще бъде надмогнато както толкова много препятствия в хода на Отечествената война за ЦСКА, продължаваща вече четвърт век.

Пето – негодниците отлично разбират, че Гриша Ганчев е нещо различно от „гърнетата“, Лупи и предишните „големи босове“, за които ЦСКА бе само разменна монета в политическата игра и бизнеса. Този път 31-кратните шампиони попаднаха на точния човек и затова е цялата психо-истерия, стигнала чак до Женевското езеро…

ГЕОРГИ АТАНАСОВ, Livesport.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *