Радостин Василев: БФС е отправил некоректно питане към УЕФА! Враговете на ЦСКА са видимо изнервени

7 Dni CSKA03.07.201723840

Юристът Радостин Василев коментира отказания от УЕФА в последния момент лиценз на ЦСКА за Лига Европа. Според бившия адвокат на ЦСКА, вина носи БФС. Причината е, че от Футболния съюз хем са издали лиценз на армейците за участие в европейските турнири, хем са отправили запитване за изключение от 3-годишното правило.

“За ЦСКА започват да се случват положителни неща. Лига Европа в момента не е най-важното. 20 години всички в ЦСКА работеха половинчато. Наблюдавал съм казуса с ЦСКА от чисто професионално любопитство. Не се явявам като гуру. През последната седмица започнаха да ми изпращат различни документи… ако тези неща са истина, то те са много сложни за обяснение на обикновения фен”, заяви Василев в предаването “Спорно за спорта”.

“Категорично ЦСКА не е Литекс! Това бе потвърдено и от УЕФА. Дали е нов клуб или правоприемник на стария клуб, който е в процедура на несъстоятелност, е фенски въпрос. Още миналата година, когато бях ангажиран в ЦСКА, съзирахме възможността за проблем с 3-годишното правило. Това можеше да бъде преодоляно с т.нар. процедура по изключение. БФС не е разглеждал въпроса за изключение от това 3-годишното правило. За мен не е коректно питането от Футболния съюз дали е нарушено това правило. Хем БФС издава лиценз, хем пита дали ЦСКА може да играе заради това 3-годишно правило. Някой обяснил ли е на УЕФА, че с покупката на емблемата на ЦСКА се удовлетворят претенциите на кредиторите. За мен има пропуски на БФС. Не мога да твърдя, че изцяло заради него е пропуснато участието в Лига Европа”, каза още Василев.

“Враговете на ЦСКА видимо са нервни… това е достатъчно положително. Истинският ЦСКА е този, зад когото са феновете. А аз виждам, че 99% от феновете са зад този ЦСКА. “, завърши юристът.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *