Любимец на Сектор “Г”: Ако има феърплей, то ЦСКА би трябвало да стане шампион

7DNI CSKA20.07.20173570
ЦСКА - Ботев Пловдив, Велизар Димитров

Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров заяви, че червените имат всички аргументи да спечелят домакинството си на Лудогорец в събота.

“Разбира се, че желанието ми е да победим, независимо, че ще бъде много трудно. В подготовката се изиграха доста добри проверки и срещу стойностни противници. В момента ЦСКА разполага с добри футболисти и изгради боеспособен състав. В такъв мач винаги изходът е неясен, но се надявам резултатът да бъде положитилен за нас”, сподели Димитров.

“Титлата е съвсем реална цел и най-важното – постижима. Мнозина очакват ЦСКА да е основен конкурент на Лудогорец този сезон и заедно с Левски трите отбора ще водят битка за първото място. Ако има феърплей, то ЦСКА би трябвало да спечели накрая и да триумфира с 32-та титла”, допълни още главният скаут на клуба.

“В сряда Лудогорец игра мач в евротурнирите срещу Жалгирис, но не вярвам футболистите на разградчани да са уморени. Цикъл “сряда – събота” е полезен за всеки отбор. Учудих се много, след като Лудогорец и Левски отложиха мача си от пърия кръг. Не мисля, че това им помогна, напротив. Само в България сме свикнали да се оплакваме от тежка програма. Навсякъде по света големите отбори играят в такъв цикъл и никой нищо не казва, а играят”, сподели Велизар Димитров.

“Срещу Славия изпуснахме доста положения и отборът игра добре. Но момчетата трябва да свикнат с мисълта, че голяма част от мачовете ще се играят по този начин – срещу затворена схема и добре пакетирани противници. Първите срещи винаги са по-трудни, футболистите не са още добре сработени, тъй като има и нови попълнения. Играчите трябва да свикнат с мисълта, че нито една победа и нито една точка не идва даром, за успехът трябва да се воюва постоянно и винаги на 100 процента. В ЦСКА няма място за отпускане, защото това е най-големият клуб в България”, завърши Димитров в интервю пред клубния сайт на “армейците”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *