“Червени” легенди наградиха талантите на ЦСКА

7DNI CSKA05.09.20171340
ЦСКА, музей, деца, Димитър Пенев

Юношите на ЦСКА, родени 2005 година, спечелиха турнира “Софийска вода”.

На финала младите армейци, водени от треньора си Антон Димитров, се наложиха над Обеля с убедителното 6:0. Това те сториха пред погледа на многобройна публика и пред две от легендарните фигури на ЦСКА от близкото минало – Димитър Пенев. Двамата изгледаха финала, а след това наградиха шампионите, както и всички индивидуални призьори.

“Харесаха ми момчетата, доволен съм от това, което видях. Това е бъдещето на ЦСКА! Можехме да решим мача още през първото полувреме, но вратарят на Обеля спаси поне 5-6 чисти голови положения. Видях момчета, които имат поглед върху играта, играят с едно докосване. Ще трупат опит, ще се получат нещата, но трябва и много упоритост и труд. Не искам да отличавам никой, тъй като футболът е колективен спорт, а там печелят всички и всички губят заедно. Поздравявам ги момчетата и нека слушат Антон Димитров, нека са усърдни и да наблягат на тренировките, а купите ще дойдат в последствие”, сподели Димитър Пенев.

“Бърза и динамична игра – това видях в ЦСКА. Хората искат да виждат такъв отбор, който не се притеснява от противника, който дава всичко от себе си и не престава да се бори до последната минута, независимо от резултата. Този вратар – Красимир Димитров, не допусна нито един гол в турнира, когато беше на вратата, а това е атестат за него и защитата, които и в този мач си свършиха перфектно работата. За нападението мога да употребя една дума – великолепни! 6 гола във финал е сериозно постижение и аз пожелавам на тези момчета да продължават в същия дух. Най-силно впечатление ми направи Росен Павлинов, който игра добре в защита, откри резултата, а след това реализира още едно попадение. Той е висок и снажен за възрастта си, а освен в защита, играе добре и в предни позиции. Другите млади футболисти също играха много добре и се радвам, че бях част от този празник, в който триумфира ЦСКА!”, каза пред официалният сайт на “червените Георги Денев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *