Головата машина на ЦСКА впечатли Хубчев! Селекционерът на лъвовете готви повиквателна за Каранга

7 Dni CSKA13.09.201711850
Берое - ЦСКА, Фернандо Каранга

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга попада в дългосрочните планове на националния селекционер Петър Хубчев, съобщава corner.dir.bg. Както е известно, бразилецът чака български паспорт и съществува вероятност такъв да му бъде издаден още до края на годината или в началото на следващата. За получаването на такъв чужденците трябва да имат поне петгодишен престой в страна от ЕС.

От известно време обаче у нас съществува вратичка, която позволява на талантливи чуждестранни състезатели бързо да получават документи, за да имат право да бъдат използвани в националните ни селекции. Бразилците в Лудогорец са типичен пример, като българските им паспорти ги чакат почти веднага след подписването на договори.

Каранга е в България от януари, а вече има 14 гола в 20 шампионатни мача за ЦСКА. Този сезон е с 8 точни удара в 8 участия. Армейците са подали документи за негов паспорт, най-вече защото искат да освободят една от квотите за чужденци извън ЕС. В срещите могат да бъдат използвани трима, а при червените са 4-ма заедно с Кулма, Меркадо и Енрике.

Петър Хубчев пък неведнъж заяви, че има обструкции срещу викането на чужденци в националния отбор. Но направи уточнението, че ако те се раздават максимално за клубните си тимове, може да направи изключение. Каранга се вписва в този профил, като бързо стана любимец на червената публика, най-вече със себераздаването си. Бразилецът е и сред най-добрите футболисти в елита при прилагането на преса, на която Хубчев държи много.

Ако Каранга получи български паспорт, което се очаква да се случи без пречки, той по-всяка вероятност ще бъде викан в националния отбор от 2018 г., стига, разбира се, да запази настоящата си форма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *