Пиянството на един народ

7DNI CSKA17.09.201731091
Черно море - ЦСКА, играчи, фенове

ЦСКА победи Черно Море с минимално 1:0. Победата дойде с инфарктен гол в края, дело на Фернандо Каранга.

След мача и измъчената победа феновете изпаднаха в неистова радост. Някои от тях използваха социалните мрежи, за да направят анализ на случилото се и положението в първенството.

Сега ще ви представим именно един такъв анализ, а негов автор е Пламен Живков.

Ето какво написа той:

„Отдавна не бяхме преживявали такава нощ. Надежда, гняв и неописуема радост ни връхлитаха на вълни, докато се стигна до „пиянството на един народ“ в преносния, но и в буквалния смисъл при мнозина. Утрото дойде слънчево, ведро и спокойно, изпълнено с удовлетворение, но и с едно чувство за възвърнати ред и справедливост във вселената.

И всичко това заради един мач. Представяте ли си за каква масова и безгранична любов и страст към ЦСКА става дума. И отборът се отплати в пълна степен за тези чувства и тази подкрепа, като показа много от традиционните за червените качества и добродетели. Първото полувреме беше изпълнено със силни и нестандартни атаки, бързи и технични комбинации, смяна на местата, внезапни ефектни и ефективни изскачания от задна позиция. През второто, след като се видя, че съдиите са твърдо решени да не ни позволят победата, отидохме на битка с всички ресурси, а именно физическа и психическа издръжливост, висок Армейски дух и непримиримост до последната минута. Успяхме и запазихме челната си позиция в борбата за титлата, която, очевидно, ще се води точно при такива неблагоприятни условия.

За съдийството всичко се каза. Но то е само елемент от цялостната грозна картина в българския футбол. Време е тези алчни и корумпирани некадърници да бъдат изхвърлени от БФС. И не става дума само за ЦСКА. Нас те не могат да пречупят. Ние издържахме на страшни изпитания. Колкото повече ни удряха, толкова повече, по-силни и сплотени ставахме. Става дума за тази прекрасна игра, която българите толкова обичаха и от която са на път да се отвратят. Трябва да им я върнем. Веднага след като си вземем базите, което сега е главната ни задача, и управляващите добре знаят, че с тях компромиси няма да правим, трябва да се заемем с Футболния съюз, като привлечем и честните хора от другите клубове. Разпасалите се велможи трябва да усетят огън под краката си от народното негодувание. Не го ли направим, всички ставаме съучастници в убийството на футбола.
Но сега нека се отдадем на триумфа и радостта от победата. Предстоят ни много години на възход и успехи. Защото ние сме великият ЦСКА!“.

коментар

  • Bonka Tzokova

    18.09.2017 at 13:51

    Поздравявам автора за написаното. Но след като Пламен засегна темата за БФС, искам да ви насоча към един факт, който явно все още убягва от вниманието на „червените“ фенове. Преди около месец БФС публикува датите до 12-ти кръг включително, на които отборите от Първа лига ще играят, заедно с графика за Купата. Днес, след като прочетох в-к Тема спорт, установих следното: на 15-ти септември /петък/ Левски игра със Септември, а ЦСКА игра с Черно море на 16-ти. По графика, публикуван от БФС, мачът на Левски с Ботев Гб за Купата трябва да бъде на 19-ти /вторник/, когато и ЦСКА играе с Несебър. А следващият мач на Левски с Берое в 10-ти кръг трябваше да е на 22-ри септември /петък/, когато и ЦСКА играе с Дунав. Този мач на Левски, обаче, тихомълком е изместен от 22-ри на 25-ти септември /понеделник/, тоест БФС са променили датата на „сините“ и са им дали 5 дни почивка, докато ЦСКА играе на 19-ти и на 22-ри. Да не говорим, че мача от 9-ти кръг Левски го изигра ден по-рано от този на ЦСКА – на 15-ти септември. И се питам – на кого да вярваме? На Перуката ли, който казва, че не бил син, червен, зелен, или на това, което върши неговия футболен съюз. Как стана така, че футболистите на Левски са толкова изморени след подаръка на съдията в мача със Септември, за да им се дадат 5 дни почивка, а нашите момчета – не са, след тежкия мач с Черно море и подаръка, който беше нагласен да се поднесе на „моряците“ от един съдия и политик? И защо тази промяна в графика не беше обявена с уточнение кой я е поискал и защо?

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *