ЦСКА е длъжен да победи Дунав в името на морала

7DNI CSKA22.09.201711851
Черно море - ЦСКА, фенове

Днес ЦСКА излиза срещу Дунав на стадион “Българска Армия” от 20:00 часа. “Червените” ще търсят задължително победата, с която да затвърдят добрата си форма и да запишат 8-ма поредна победа в шампионата.

Освен тази причина феновете изтъкват и друга такава, заради която “армейците” трябва да излязат победители днес. Най-добре мотивите за това желание на запалянковците е обяснил Пламен Живков, в своя кратък анализ.

“Има мачове, които трябва да бъдат спечелени задължително. Днешният е такъв. Не толкова, че в борбата за титлата загубата на точки в домакински срещи с такива отбори е недопустима, колкото по морални причини.

Дунав дълги години ми е бил симпатичен отбор, но сегашното му ръководство го опозори за години напред. Да се стремиш към евроучастие, без да си постигнал това право по спортен път, само по себе си не е много достойно, но когато го правиш за сметка на друг, използвайки грозни похвати като доноса и сдружаването с най-противните и омразни хора във футболната ни действителност, е недопустима подлост, която трябва да бъде наказана.

Съдбата вече ги наказа със срамното отпадане и с мястото им в класирането тази есен, но това не е достатъчно. Трябва днес не само да ги бием, но и да ги унизим. Надявам се и привържениците да се стекат достатъчно масово и да изразят своето презрение.

Само с бой и унижение могат да бъдат научени такива хора да спазват моралните норми и да уважават непреходните стойности в българския футбол.

Ние сме ЦСКА и рано или късно ще поставим всекиго на мястото му!”

коментар

  • Bonka Tzokova

    22.09.2017 at 14:27

    Браво на Пламен. Всичко е казано с простички думи, грамотно написано, но и с голяма емоция – право в целта! Поучително за всеки, който иска по неспортсменски начин да удари и отстрани ЦСКА.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *