ЦСКА продължава да се движи в шампионски ритъм, но все още има доста трески за дялане

7DNI CSKA26.09.20176660
Черно море - ЦСКА, играчи, радост

Първото полувреме срещу Дунав (3:0) бе слабо и не бива да се повтаря.

ЦСКА трябва да стартира по-агресивно двубоите, за да си прави мачовете по-лесни. И се видя, че в една-две ситуации Дунав имаше много добри шансове да поведе в резултата. ЦСКА често разчита на това, че рано или късно си вкарва положенията в мачовете, но в даден момент няма да се получи и ще се опари. Двубоят с Лудогорец в началото на сезона е добър пример.

Доста позитивни мнения се носят по адрес на ЦСКА в последно време, но според мен не е необходимо да се прекалява. Морето е само до колене все още. Тепърва предстоят големите битки за ЦСКА както на терена, така и извън него – говоря за дерби мачовете, а също и за удари под кръста, над кръста, въобще навсякъде.

Прави впечатление още, че съдийските грешки в ущърб на ЦСКА продължават. Ще се радвам да са от незнание, но… В повечето случаи няма какво да ги оправдае реферите. Нямат място в елита арбитри като онзи страничния при двубоя с Черно море, когато беше очевадно, че няма засада, но такава бе вдигната. Такива съдии да ходят да се учат в окръжните групи, а не в Първа лига. Или го правят умишлено, или не стават за тази работа.

От двубоя с Дунав трябва да се отличи страхотният гол на Тиаго от фаул. Наистина рядко срещано изпълнение, макар че веднъж се получава, а друг път не. Останалите ситуации, от които се стигна до попадения, се заучават. Но това на Тиаго бе чиста проба индивидуална класа.

Хубаво е, че се дава шанс и на Раул Лое. Гледах го и на двубоя с Несебър за купата, когато бях на трибуните, тогава следях внимателно и Барт. Относно Лое се затвърдиха впечатленията ми, че стои добре на терена, умее да изнася топката, даде и няколко дълги паса зад гърба на защитата, които ми се понравиха – такива подавания носят изненада. Що се отнася до Барт – с трима добри централни защитници на Стамен Белчев ще му е много трудно да избира. Никой от тях няма да иска да почива. Конкуренцията ще е сериозна и ще е тежко всички да са доволни. Това е проблем на Белчев, но е по-добре да има такива затруднения, отколкото да няма кого да пусне.

Продължителността на победната серия зависи изцяло от треньорите и играчите. В спорта се случват и по-слаби срещи. Сега на „Ивайло” срещу Етър няма да е никак лесно. Имат доста опитни играчи. Но и срещу ЦСКА никой не дава без битка до последно. В ЦСКА трябва да знаят, че има много фактори, които са срещу тях. Ситуацията е такава, че президентът Михайлов си приказва едно, в ЦСКА – друго. Всеки си гледа от своята камбанария. Аз съм убеден, че ако някой спре ЦСКА, ще получи награда от трета страна. За да стане шампион, ЦСКА трябва да превъзмогне всички удари, които ще получи. По този начин ще удари звучен шамар в лицето на задкулисието и ще постави всички по местата им. Но пак казвам – задачата е изключително трудна.

Играчите се отърсиха от някои психологически проблеми, публиката става все повече и зарядът – все по-голям. ЦСКА се носи на крилете на ентусиазма и в момента играе най-добрия футбол в Първа лига. Няма обаче никакво място за отпускане и главозамайване.

ТЕМА СПОРТ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *