Легенда на ЦСКА: Време е за титла

7DNI CSKA27.09.20174380
ЦСКА - Левски, Аспарух Никодимов

Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов сподели мнението си за настоящата ситуация в клуба.

„Червените“ определено бележат възход в представянето си в последните няколко месеца, което е видимо от регистрираните от тима резултати в шампионата на страната. Паро обаче предупреди, че футболистите не бива да се самозабравят, тъй като все още „нищо кой знае какво не са постигнали“.

Ето и как протече разговорът ни с г-н Никодимов:

Все си говорим критично с вас за отбора – за да не се самозабравят футболистите, въпреки очевидните им и безспорно високи резултати в Първа лига. Сега обаче изглежда, че формата е константна и качеството на игра, предлагано от отбора – отлично. Съгласен ли сте с подобно становище?

– И да, и не. Както винаги обичам да казвам – не трябва да ги възнасяме много състезателите. Често сме ставали свидетели на това как се справят чудесно, но малко като се прекали с хвалебствията и писането по техен адрес и се обръщат нещата. Има време до края на сезона.

Дали и тогава отборът ще заема същата позиция в таблицата с подреждането? Това по всяка вероятност се пита по-голямата част от феновете на клуба.

– Точно това е въпросът. Не да си говорим някакви неща с Вас и колегите Ви, а в края на сезона мястото да бъде най-високото. Там, където ЦСКА е заслужил да бъде.

Време ли е вече за „червена“ титла? Назрял ли е моментът? Г-н Белчев сподели в разговор с мен преди време, че трябва именно това да се случи – класата реално да отговаря на амбициите на тима. Факт ли е това?

– Може би е. Време е за победи, за успехи, а съответно и за титла. Циркът затвори, така да го кажем.

Визирате проблемите в миналото? Близкото минало.

– Визирам това, че някои хора достатъчно си поиграха с тази светиня, която представлява ЦСКА. Сега разполагаме с всички фактори, с които да постигнем целите си.

От гледна точка на ръководството?

– И това. Най-вече това. Има го спокойствието, което бе толкова жадувано до преди няколко години. Какви ли не хора и „големи личности“ се пробваха в ЦСКА. Идваха, взимаха каквото им трябваше, след което си тръгваха.

А сега?

– Сега футболистите си вкараха заплатите там, където им е мястото – по джобовете, задължения към тях няма, напрежение няма и виждате, че те успяват да разгърнат потенциала си на терена. Без това да се случи, успехите не биха могли да бъдат възможни. Казах го вече – циркът затвори. Време е да говорим на терена.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *