ЦСКА строи на Панчарево нещо невиждано в България

7DNI CSKA29.09.201737260
емблема

Ръководството на ЦСКА полага максимални усилия, за да направи всичко необходимо за развитието на един клуб.

След като на базата на Панчарево могат да се видят три терена, обновени съблекални и бунгала, в плановете на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов влиза и изграждането на „умна стая“, която ще бъде взаимствана от испанския гранд Барселона, пишат от Livesport.

Това ще бъде многофункционален медицински център, в който ще бъде изследвано функционалното състояние на играчите. Тези изследвания ще помогнат на футболистите да достигнат до най-добрата си форма по здравословен път.

Центърът се очаква да предлага образователни програми, насочени към играчите относно храненето, спортните навици, допинга и т.н. В него ще се следи здравето на футболистите чрез проверки, също така ще изготвят и програми за контрол на спортното им представяне.

Медицинският център ще има за цел диагностика, лечение, възстановяване и предотвратяване на спортни травми.

Медицинският център се очаква да бъде използван безплатно не само от футболния отбор на ЦСКА, но и от всички клубове на „армейците“, докато другите тимове ще могат да използват услугите на съоръжението срещу наем.

Изграждането на такъв център обаче ще стане едва когато се реши проблемът със собствеността на стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево. Очаква се в близките дни министерството на спорта да обяви дата на търга.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *