Президент на ЦСКА порица Стамен Белчев

7DNI CSKA03.10.201732820
ЦСКА - Монтана, контрола, Панчарево, Гриша Ганчев, Георги Атанасов, Димитър Пенев

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред „Тема Спорт” за представянето на отбора при равенството с Етър (2:2) на „Ивайло”.

При отговора на един от въпросите Пенев макар и индиректно порица Стамен Белчев за защитната тактика в края на двубоя във Велико Търново.

Г-н Пенев, какъв е коментарът ви за двубоя Етър – ЦСКА?

– Беше въпрос на време серията на ЦСКА да приключи. Не може всеки път отборът да бие, мач с мач не си прилича, знаем ги тези работи. До голяма степен нещата зависят и от съперника. Най-важното е да няма грешки в защитен план. А в този двубой я нямаше спойката от предишните мачове на ЦСКА. Дай Боже отборът бързо да си избие загубените точки. Лошото е, че отстъпи върха. Но това трябва да е допълнителна амбиция за следващите мачове. Нужно е да търсим успехите, колкото повече срещи минават, толкова по-малко възможности да бъркаме имаме. Много пъти съм казвал, че за предпочитане е грозната победа вместо красивата загуба. Но трябва да отдадем заслуженото
и на Етър.

Имат много опитни играчи, които са минали през ЦСКА, Левски и Лудогорец, а те дават настроението в състава. Влияят позитивно и на останалите. Радостното е, че публиката остана доволна. И Етър, и ЦСКА получиха отлична подкрепа. Феновете на ЦСКА в последните месеци засилват още повече отношението си към клуба и виждате, че подкрепят отбора до последно.

Каранга отново се разписа. Доколко ЦСКА е зависим от него?

– Доказва, че е изявен голмайстор. Хубаво е, че вкарва доста, но и не бива да се разчита само на него да реализира. Навремето в един отбор имаше доста хора, които се разписваха. Иначе Каранга е всеотдаен, помага и на другите. Макар че това връщане назад малко му пречи – по някой път не му остава време да се включи отново в предни позиции. Като цяло нещата срещу Етър не се получиха на нужното ниво. Футболистите не са забравили какво трябва да правят, но не показаха същата игра като от предходните двубои, в които спечелиха. За в бъдеще трябва да са по-отговорни и настойчиви. Ние имахме една приказка навремето – дай първо да дръпнем с два гола, пък после ще показваме кой какво може. И в ЦСКА трябва да са с това мислене. Да се разпишат отрано, да си поведат стабилно, пък да се успокоят. По някой път се получава така, че всеки да иска да вкара, и не става.

Как ще се отрази паузата в шампионата на ЦСКА?

– В паузите е трудно за треньорите и състезателите. От една страна, напрежението спада и има отпускане. Но отборът ти не е на сто процента – националите ги няма. Журналистите пък започвате с анализите, коментарите, интервютата… Щабът пък води разговори и с ръководството… Паузите невинаги са хубаво нещо. Контроли се правят, но в тях ти липсват много футболисти, а и настройката не е като за официален мач.

Смятате ли, че на ЦСКА лоша шега му изигра последната смяна в двубоя с Етър – защитникът Барт беше вкаран вместо халфа Малинов при резултат 2:1… Практиката е показала, че много често отборът, който пуска трети централен защитник в края на мача, получава гол.

– В главите на играчите на ЦСКА никога не трябва да има мисъл да се пази резултатът. Просто трябва да се играе до последно и да се търсят още голове. Не става да се пазиш.

На „Ивайло” видяхме 3000 фенове, които подкрепиха ЦСКА, преди това приблизително толкова бяха и на „Тича”. На база на тази посещаемост има ли някакви основания спортният министър Красен Кралев да говори за фракции около клуба?

– Втора година вече ги коментираме тези неща. Ясно е, че няма никакво разделение. Крайно време обаче е да се излезе, чисто и ясно да се направят нещата и да се вземат решения за базите. Моментът е назрял отдавна. Винаги може да има оправдания, но мина много време.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *