Поканиха ЦСКА в Мега лига с очаквани приходи от 200 милиона евро

7DNI CSKA26.10.201742530
Емблема,

Идеята за обединена футболна лига, която да даде възможност на топ отборите от Балканския полуостров да участват в много по-конкурентна и интересна надпревара и да реализират по-големи приходи не е нещо ново.

Тя е мечта на стотици хиляди фенове и изглежда все по-близо до своето реализиране. В България стартира проект, който цели създаването на обединено първенство, в която да вземат участие топ отборите на страните от Балканския полуостров и други страни от Югоизточна Европа. Организацията с нестопанска цел „Mega League Foundation“ се стреми към създаването му, като визията е това да се превърне в първенство, което да конкурира Серия А в Италия и Бундеслигата в Германия. В нея е планирано да вземат участие отбори от всички страни от Балканския полуостров, както и тимове от Израел, Грузия, Армения и Азербайджан. От „Mega League Foundation“ са амбицирани да създадат това първенство, което да стартира през сезон 2019/20.

Според тях: „Футболът в региона спешно се нуждае от радикална структурна промяна, за да се измъкне от тежкото финансово състояние, в което се намира.“ Мега лига вярва, че ще бъде най-гледаното спортно събитие в региона и прогнозата за годишни приходи от продажба на телевизионни права е около 200 милиона евро на сезон.

Ето и списъка на поканените отбори:

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *