Центриранията са ахилесовата пета на ЦСКА

7 Dni CSKA26.10.20173440
ЦСКА - Ботев Враца, Густаво Кулма

ЦСКА е в серия от 5 допуснати гола след центрирания! Факт, който безусловно приковава вниманието и няма как да бъде подминат с лека ръка, защото тук вече говорим за задълбочаваща се тенденция. Срещу Ботев Враца армейците бяха преодолени с глава от Атанас Димитров след изпълнение на корнер. Двете попадения на Левски също бяха инкасирани след центрирания – първото от корнер, а второто от игрова ситуация. Преди това пък ЦСКА допусна по идентичен начин и два гола от Етър. Бадара се разписа с глава след центриране от фланга, а Рубен Пинто си вкара автогол след ъглов удар… Така ЦСКА допуска 5 поредни гола с глава след 3 центрирания от корнер и 2 от игрови ситуации.

Отборът имаше проблеми при центрирания в своето наказателно поле и през миналия сезон. Треньорът Стамен Белчев постоянно говори, че се работи по този елемент, но… След двубоя с Ботев Враца думите на Белчев бяха показателни „Постоянно работим по статичните положения. Но при гола на Ботев няма как да реагираме. Това е индивидуален двубой, в който съперникът за пореден път ни надхитри”, отчете наставникът на червените.

И още нещо – от последните 13 гола, които ЦСКА е допуснал в официални мачове (б.а. – включително и този с Дунав в последния кръг на миналия сезон) – 9 са след центрирания!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *