Шеф на ЦСКА: Не мисля, че ще има проблем, ако се разделим с някоя от звездите си

7DNI CSKA27.10.201711930
ЦСКА, Пресконференция, Пламен Марков

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков сподели на днешната пресконференция, че борбата за титлата продължава и „червените“ ще се борят докрай за златните медали.

„Борбата продължава, предстоят още мачове, а после ще има и по още две срещи на разменено гостуване в първата шестица. Ние имаме своите цели и ще се стремим към тях”, каза Марков и бе помолен да коментира бурната реакция на Станислав Манолев при смяната му в дербито срещу Левски.

„ЦСКА винаги е бил клуб, в който дисциплината е било на първо място за развитието му. Не може в днешно време един състезател, независимо как се казва той, да си позволява видими реакции срещу решение на треньора. Станислав Манолев е санкциониран по вътрешен правилник и ЦСКА ще продължи да действа така. Всички състезатели трябва да са с равни права на терена и пак казвам, че за нас дисциплината е над всичко.”

„След като Барселона се раздели с Неймар, не мисля, че ще има проблем ЦСКА да се раздели с някоя от звездите си. Стига, разбира се, условията да удовлетворяват клуба и футболиста. Има обаче време до трансферния прозорец. ЦСКА ще продължи да се интересува от играчи, които са по възможностите ни и съответно на позиции, посочени от треньорите.”

„Сега имаме мач със Славия и по никакъв начин не мислим за Лудогорец. Първата ни цел е да спечелим на „Българска армия”, а след това ще насочим вниманието си към следващия съперник. Ако мислиш за по-силния на книга опонент, се получава разконцентрация и винаги стават грешки.”

„Очакваме решението на ММС, за да получим базите на преференциални условия, които са по-добри от сегашните. Това обаче не зависи от нас, въпреки желанието ни въпросът да бъде по-скоро разрешен, за да продължим с развитието на тези бази. ЦСКА е единственият клуб, който плаща наем за ползване на базите си! Това са едни много сериозни суми, а ние не плащаме наем за „Олд Трафорд”. Помните нашият стадион и базите преди реконструкциите в какво състояние бяха. Нашите собственици трябваше да започнат от абсолютната нула и да влагат значими средства, за да може базите в момента да се използват. От няколко месеца мъжкият отбор на ЦСКА вече тренира в Панчарево. Идвали сте там и знаете, че ръководството е направило сериозни усилия за възстановяването на базите. Под преференциални условия имам предвид този наем да бъде в реални измерения, защото сме поставени в неблагоприятна конкуренция спрямо останалите отбори от София. Трябва да плащаме тези пари, вместо те да отиват за нашите отбори. Затова казвам, че тези наеми трябва да бъдат реални.

ЦСКА плаща сериозни средства всеки месец за ползването на базите. Искаме този въпрос да се реши, защото той бави част от ремонтните дейности на Панчарево. Даваме си сметка, че вероятно ще има и други, които ще участват в търга за придобиването на базите. След като законът го позволява, аз нищо не мога да кажа. Явно има предпоставки за участие на други субекти.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *