Пътят е извървян наполовина

7DNI CSKA30.10.20174581
Берое - ЦСКА, Фернандо Каранга

След минималната победа на ЦСКА над Славия в социалните мрежи се появиха десетки анализи на играта на “червените”.

Някои от тях наистина добре написани. Такъв е и текста на Александър Линарев, който днес ще ви предложим да прочетете.

“Последните дни и в частност след мача със Славия, избягвах да коментирам играта на ЦСКА! Не защото нямам мнение, но просто не исках. Ако щете го наречете мой личен вътрешен протест, изразен с няколко дни тишина. А и не е нужно, както се изрази един приятел, всички дружно да кажем, че бялото е бяло.

За всички ни трябва да е ясно, че ЦСКА преминава през процес, който е все още далеч от завършения вид, в който всички искаме да го видим. Знаем си ги нещата и не е нужно да ги повтарям. Мисля, че пътят е извървян наполовина и трябва да стиснем зъби още малко.

И все пак, в тази изключително неспортсменска и организирана война срещу клуба по абсолютно всички фронтове, ЦСКА доказа че в този си вид е единственият реален конкурент на много добре подготвения, „напомпен” и подкрепян от БФС проект на Кирил Домусчиев.

Този червен тим ни показа, че може да играе страхотен футбол и това го потвърдиха всички футболни експерти. От там си мисля, че идва и най-голямото разочарование. Защото видяхме, че отборът може – и изведнъж…нещо заскърца. Причините може да са няколко, но лично аз не бих се нагърбил да кажа конкретно какви са!

Убеден съм обаче, че този отбор може да победи Лудогорец, с нужното количество масло в двигателя и правилните настройки, машината може да заработи отново! Говоря конкретно за този сезон, защото е ясно, че в дългосрочен план всички врагове са обречени! Само ЦСКА!”.

коментар

  • МС

    03.11.2017 at 8:04

    Много точно и реално казано !

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *