Защо Антон Недялков е толкова важен за ЦСКА?

7DNI CSKA31.10.20177530
Нефтохимик - ЦСКА, Антон Недялков

Тази неделя от 18:00 часа на стадион „Лудогорец Арена“ играчите на ЦСКА излизат срещу Лудогорец, а целта е само една победа и нови три точки.

В тази задача несъмнено от голяма полза на Стамен Белчев ще бъде Антон Недялков, за който днес стана ясно, че няма да има проблеми да вземе участие в срещата. Това ни накара да се запитаме, защо Недялков е толкова ценен за „червените“.

Отговорът решихме да потърсим в статистиката. От както Недялков е в ЦСКА той е записал общо 48 мача. В тях е се е отчел с 4 асистенции и 10 жълти картона, но най-важната работя, която той върши е в защита. Защита за която се е превърнал в неизменна и задължителна част. Освен всичко футболиста с №3 на гърба бе избран за играч номер 1 на изминалия сезон от феновете.

Няма и как да е друго яче след като Недялков в по-ранен стадий на своята кариера е трениран от най-голямата легенда в историята на „армейците“ Христо Стоичков.

Още се помнят думите на левият бек за Ицо: „Какво съм научил от Христо Стоичков ли? Научи ме на най-важното – да си оставям сърцето на терена! Каза ми, че правя ли го, един ден това ще ме отведе там, където ми е мястото.“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *