ЦСКА плати задълженията за данък сгради и такса смет

7 Dni CSKA04.11.201716710
Стадион "Българска Армия"

ЦСКА е платил дължимите 272 358 лева за данък сгради и такса смет, както предвижда споразумението за ползване на базите с министерството на спорта, обясни административният директор Милко Георгиев. Така за първи път в историята си клубът е напълно изряден към държавата, пише „24 часа“.

ЦСКА е плащал наем единствено по времето, когато имотите са били към Министерството на отбраната. Всички останали са били с приспадане на инвестициите.

При подписването на договора през 2012 година са предвидени 9 370 584 лева за „Българска армия“ и 3 467 588 лева за „Панчарево“. Тя е спасена единствено от инвестицията, направена от сдружението на Александър Чакмаков „ЦСКА Завинаги“. Със специално споразумение то спаси клуба от прекратяване на договора, като му предостави инвестицията на сектор „Г“ и „А“, както и игрищата, които бяха направени на „Българска армия“.

На 13 юли договорът бе прекратен заради дългове от над 1 милион лева, които бяха само за данъци, но ръководството на ЦСКА нямаше намерение да ги плати, както щеше да се случи и с инвестиционната програма, ако не беше сдружението на феновете.

От декември миналата година, когато е бил първият отчет по споразумението за временно ползване до провеждането на конкурс, на ЦСКА са били признати подобрения на базата за 1149158 лева.

Така дължимата сума е 86 000 лева, което е под месечната за двата имота, която е вписана. Тя е 43 158 лева за „Българска армия“ и 39 941 лева за „Панчарево“.

На стадиона е новият терен с поливна и дренажна система, както и нов резервоар за вода. На „Панчарево“ са признати възстановяването на два терена, подпорните стени към тях и трибуните, бетонни пояси около бунгалата, лоджии, стълбища и стени.

Преди това споразумение базата на ЦСКА бе в окаяно състояние от години, а сега там се играят и мачове.