Шеф в ЦСКА проговори за трансфер на Каранга и разкри ще има ли мащабна зимна селекция на “Армията”

7 Dni CSKA14.11.201723140
Лудогорец - ЦСКА, Фернандо Каранга

Главният мениджър на ЦСКА – Стойчо Стоилов опроверга за пореден път информациите, че в клуба е пристигнала фантастична оферта за бразилския голаджия – Фернандо Каранга. Шефът допълни, че в момента “червеният” тим притежава необходимите футболисти, с които да атакува първото място в шампионата.

В кои страни най-често си бил на лов за футболисти?
– В момента в ЦСКА има най-много играчи, които говорят португалски. Така че сами може да си отговорите на въпроса – в Португалия и Бразилия съм ходил напоследък най-често. Щом ми предложат добър футболист като визитка, тогава се отива да се гледа въпросния играч на живо. Защото разлика има. На живо никога не може човек да се заблуди. Докато от видеото – може и най-добрият скаут да сбърка.

Имало ли е случай да се провали трансфер в последния момент?
– Да, много са случаите. Доста често се получава, защото във футбола има много некоректни хора. Аз не вярвам лично, докато не се подпише договорът, дали ще се получи трансферът – било входящ или изходящ.

Има ли някой известен играч, който да се е разминал с трансфер в Литекс, когато беше ти шеф там, и в ЦСКА сега?
– Да, има. Ще ви дам пример с настоящата звезда на Франция и Арсенал Жиру. Навремето можеше да го закупим за 250 000 евро от Гренобъл. Тогава той играеше под наем в Истър и аз отидох да го гледам, но Оливие беше контузен. Не ми бяха споменали и аз си направих една напразна разходка до Франция. После отново пътувах и този път го гледах – игра много добре, вкара гол, впечатли ме с изявите си. Но тогава Гренобъл промениха цената – вдигнаха я на 300 хиляди, после на 350 хиляди. Поради тази банална причина сделката пропадна.

Мразиш ли Левски и вбесявали ли са те често от „Герена”
Мен винаги ме е вбесявала неправдата – не само във футбола, но и в живота. Левскарите категорично не ги обичам, но не ги мразя – те са наш конкурент и е хубаво винаги да бъдат и те силни, за да има конкуренция и да се вдигне качеството на футбола – и на клубно ниво, и на ниво национален отбор.

Въпросите, които най-много вълнуват феновете на тима, е: кога ще бъдат изплатени прословутите 8 милиона лева за емблемата? И дали догодина ЦСКА ще бъде допуснат до участие в евротурнирите?
– Доколкото знам се водят дела и когато процедурата приключи, въпросната сума ще бъде изплатена. Нека феновете да бъдат спокойни и нека не вярват на многото спекулации, които се говорят и пишат по темата. За евротурнирите – има процес на обмяна на информация между адвокати и тече кореспонденция със съда. И когато всичко свърши, съдът ще се произнесе – най-вероятно през февруари, след като делото, което ще бъде на 22 и 23 януари, приключи.

Наистина ли има оферти за Фернандо Каранга и за някой от другите футболисти?
– Не. Оферта за 7 милиона няма. Даже няма никаква писмена оферта на този етап в клуба. Има десетки обаждания не само за Каранга, но и за други наши играчи. Но едно обаждане и интерес не означава, че има конкретика и писмена оферта. Вижте, ние искаме да си запазим отбора – това е наш приоритет. Така че в ЦСКА няма фикс идея да продаваме футболисти. Гоним си целите евентуално да се преборим за титлата и да участваме в квалификациите на Шампионската лига следващата есен.

Да очакваме ли нови попълнения през зимната пауза?
– Вече взехме Алберг. Той е типичен плеймейкър. С привличането му ще засилим конкуренцията в центъра на терена. Ние обаче разполагаме с добър отбор и даже да не вземем други нови, имаме сили да атакуваме първото място.

Стамен Белчев – оценката ти за него до момента. Ще остане ли на поста си, ако не успеете да спечелите титлата?
– Като му погледнем статистиката на Стамен в ЦСКА в този тежък период, се вижда, че той си е върши добре работата. Тя е красноречива – имаме само една загуба до момента. Това е показателно за действията му на треньорската скамейка. Ръководството стоим плътно до него – вярваме му, че той е човекът, който може да ни помогне да спечелим 32-ата титла на клуба. Успеем ли, това ще бъде най-тежката, но и най-сладка титла в историята на ЦСКА.

Източник: БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *