Чакането за базите на ЦСКА приключи!

7 Dni CSKA21.11.201717240
Стадион "Българска Армия"

Вече окончателно няма никакви пречки за провеждането на конкурса за базите на ЦСКА. Дружеството “Сердика спортни имоти”, което трябва да разпредели “Армията” и Панчарево за дългосрочно ползване, беше вписано официално в Търговския регистър в късния следобед вчера.

Първоначално от ТР бяха подали няколко указания за отстраняване до Министерството на спорта. Ставаше въпрос за 10 документа, които явно бяха забравени при първоначалното им входиране в регистъра.

За броени часове обаче юристите на ведомството реагираха и изпратиха документите. Така дружеството “Сердика спортни имоти” беше регистрирано още вчера.

Оттук насетне в кратки срокове се очаква спортното министерство да обяви официално конкурса за “Армията” и Панчарево. Поне на този етап се очертава базите да бъдат отдадени за 10 години, но след приемане на новия Закон за спорта ще се стигне до удължаването на този срок, вероятно до 3 десетилетия.

Интересно е да се отбележи, че капиталът на дружеството “Сердика спортни имоти” е в изключително сериозен размер -73 217 089 лв. Той е определен от по-високата стойност между две оценки – пазарна, извършена от независим оценител, както и данъчна такава.

Капиталът е формиран от апортни вноски на описаните имоти – спортен комплекс “Българска армия” и базата в Панчарево, както и принадлежащите към тях сгради и съоръжения.

Сега остава логичното – ЦСКА, който през последните 2 години инвестира много сериозни суми в базите, да ги получи за дългосрочно ползване.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *