Бивш юрист на ЦСКА направи шокиращи разкрития (ВИДЕО)

7DNI CSKA24.11.201733180
Радостин Василев

Адвокат Радостин Василев разкри в предаването на LIVESPORT.BG “На дузпата” истината за ЦСКА от юридическа гледна точка.

Той обясни пред водещия Крум Савов как стоят нещата около създаването на ЦСКА-София, защо не е допуснат да играе в УЕФА.

Тези и още много неща, свързани с ЦСКА и кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС може да видите в прикачения видеофайл.

“ЦСКА е този отбор, който подкрепят привърженици. Организационно-правната структура на един отбор, т.е АД-то със сигурсност не е носещата история, правоприемственост, идентичност. Това не съществува за нас юристите, а за феновете. Този ЦСКА, който е процедура по несъстоятелност и ще фалира, е създаден 1999-та година и не е правоприемник на сдружението ФК ЦСКА, което е съществувало преди. Никой не е оспорил идентичността на ЦСКА в периода 1999-2015 г. Този ФК ЦСКА още съществува като юридическо лице с президент Любослав Пенев.

Това, че фирмата, която е ползвал Литекс е използвана с цел да бъде натоварена тя с друга идея в никакъв случай не означава, че това е Ловеч. Това е в противовес думите на хората от ЦСКА 1948, които твърдят, че това е прекръстеният Литекс.

УЕФА не ги допусна заради смяната на фирмата т. нар. акционерно дружество по футболните правила води до нулирането на твоя дълг, твоето участие в европейските клубни турнири, нарушение на правилото за трите години.

ЦСКА се бори за 32-ра титла. Ако приемем теорията, че той не е правоприемник на фалиращия клуб, той трябва да се бори за четвърта.

Ако се закупи емблемата за 8 млн. лв., тогава липсите за правоприемственост напълно ще изчезнат. Ползването на стадиона е възмездно, срещу огромен наем. Сегашният ЦСКА не ползва никакъв актив от фалиращия клуб, освен любовта на феновете, която неоценима. Освен това плаща пасив, което е половината от дълга. Като се плати емблемата, ще имаме и моралните основания. ЦСКА си е извървял пътя.

Аз не мразя ЦСКА 1948, защото и там цесекари като Вальо Илиев. Ще дойде моментът за обединение. УЕФА с категоричност е припознала ЦСКА-София за наследник, за да може да му прехвърли и негативите, а след това и ФИФА. Мисля си, че трудно би могъл да се оздрави фалиращия клуб. Не се получи никакъв толеранс от кредиторите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *