Невиждан скандал! Съдът обяви един от”мозъците” на Авиатор 1948 за издирване в България и Испания!

7 Dni CSKA25.11.201733730
ЦСКА - Берое, контрола, фенове, Българска армия

Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов е обявен за общодържавно издирване. Това е постановил Софийският районен съд (СРС), след като Топалов не се е явил на поредно заседание по дело за клевета, заведено срещу него от Стефан Сергиев.

Споровете между Топалов и бившия председател на Българската федерация по шахмат (БФШ) продължават повече от две години. Сергиев е засегнат от твърденията на гросмайстора, че бил агент на Държавна сигурност, както твърди Топалов в открито писмо от 2015 г.

За 23 ноември е било насрочено поредно заседание на дело №13030 в СРС с ответник Топалов. Той не се е явил, за да защити твърденията си, разпространени в откритото писмо от 11 юни 2015 г.

Заради близо две години неуспешни опити да го намери, съдът е постановил: “Обявява лицето Веселин Топалов за общодържавно издирване на всички посочени адреси в България и Испания”.

Както е известно разследваният за финансови злоупотреби във федерацията, заедно със своя мениджър Топалов е един от “мозъците” в домусчиевата завера под номер 1948. Миналата година Топалов разпространи идиотско писмо, в което нападна министър Красен Кралев, че е дал на истинския ЦСКА да играе на “Армията”. Топалов настояваше отборът на “армейците” да бъде изгонен от “Армията” или там да бъдат допуснати и домусчиевците.

 

24 часа

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *