Феновете на ЦСКА са категорични: Боят на “Лаута” е организиран от хора, близки до Домусчиев (Видео)

7 Dni CSKA27.11.201713851
Черно море - ЦСКА, фенове, Росен Петров Животното, Павел Маринов

Тарторът на агитката на ЦСКА Росен Петров, известен като Животното, гостува в предаването „Здравей, България“, където коментира баталните сцени от стадион „Локомотив“ в Пловдив. Както е известно, мачът между „червените“ и „железничарите“ на „Лаута“ беше прекратен малко преди края на първото полувреме заради бой между агитките. Стана ясно, че провокаторите са руски граждани. Един от тях е тартор на ултрас фракция на Спартак (Москва). Според Росен Петров обаче инцидентът е бил умишлено планиран.

„Пет-шест лица, по-късно се разбра, че част от тях са руски граждани, без никакъв проблем минават през целия стадион. Идват от домакинския сектор на Локомотив, който е зад една от двете врати и от Сектор „А“ влизат на пистата. Необезпокоявани идват на около 20 метра от трибуната, на която сме настанени ние. Почнаха да посягат и плюят на играчите на ЦСКА, които загряват. Арогантно държание, жестове към нашата агитка. Показваха с пръст през шията, което образно казано означава, ще ти прережа гърлото. Единият от провокаторите, доста пълен, едър, е една от легендите на т.нар. Ултрас култура на Русия и на Спартак (Москва). Максим Тук се казва. Има филми за него. Не един или два. Може да се намерят в интернет“, коментира Росен Петров.

„Докато ние говорим с охранителите защо тези хора са при нашите футболисти и ги атакуват, за около 10-20 секунди феновете на Локомотив (Пловдив) се оказаха при нас. Ние нахлухме заради агресията към нашите играчи. Има и видео материал, на който се вижда как привърженик на Локомотив тича през целия терен и удря наш играч по гърба.“
„Крушката си има опашка. Според мен всичко това е било предварително режисирано. На стадиона няма охрана. По една или друга причина собствениците на Локомотив или хората, от които зависи да има полицейска охрана, са отказали. Умишлено полицията е оставена отвън. Това не е по нейна вина. Това нещо се решава от собствениците на клуба домакин. Когато те не желаят полицейска охрана, полицията не може да направи нищо“, заяви Животното.

„Според мен този инцидент е програмиран да стане. Хора, близки до Кирил Домусчиев са дали пари на част от хората на Локомотив Пловдив. Може да се провери дали тази фирма, която охранява, няма общо с Кирил Домусчиев. Охранителната фирма е близка до част от тарторите на агитката на клуба. Тези лидери формално, не знам дали е документално, се водят шефове по сигурността на самия стадион. Това е абсолютна идиотщина. Полицията не присъства вътре на стадиона, защото въпросните хора, които са отговорници по сигурността, извиват ръцете на собствениците образно казано: “Ако нашата фирма не охранява, ще имаш проблеми. Ще има факли, бомби, наказания за клуба”. По тази отработена схема полицията не е на стадиона. Било скъпо или евтино. Значи плащаш на охранителната фирма „Х“ пари, а ти е скъпо да платиш на полицията?“, завърши тарторът на агитката ЦСКА.

коментар

  • Bonka Tsokova

    27.11.2017 at 11:51

    Росене, ако вие – тарторите на фракциите в ЦСКА не можете да овладеете хулиганските амбиции на обикновените фенове, какви водачи сте тогава? Абсолютно вярно е, каквито мнения вече има, че с това си поведение феновете могат да откажат Гр.Ганчев да помага на клуба. Нали точно това целят говедата, авиаторите и Делиормана – да ни смачкат. ЦСКА е трън в очите на всички. Вие им поднесохте на тепсия аргументи, които сигурно до края на годината, а и след това, ще дъвчат като дъвка. Не стига, че след всеки мач, заради ругатни по адрес на БФС, ползване на забранените по време на мач бомбички и други пиротехнически средства, клубът е глобяван солено, а Ганчев плаща. Вместо тези пари да отидат в полза на базите, за Армията, за футболисти. Това ли е начина да избивате комплекси и да се захранвате със скандали? А не ви ли направи впечатление, че преди нашия мач, когато Левски игра с Верея, говедата бяха толкова кротки и нямаше една запалена факла? Това трябваше да е червената лампичка, която да светне в кухите ви глави, че нещо се замисля срещу ЦСКА. И понеже ви са слаби ангелите, вместо да спрете и предотвратите тези ексцесии, вие започнахте да оправдавате поведението им. Ако трябва, ходете при собствениците и поднесете извиненията си за това безумие. Защото не ми се мисли какво може да се случи, ако им писне и излязат от клуба. И е крайно време да спрете безумията на тези наркоманчета и алкохолици, заради които Ганчев и Инджов не са длъжни да изпразват джобовете си.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *