Животното разкри цялата истина за мелето на “Лаута”

7DNI CSKA27.11.201722410
ЦСКА - Верея, Росен Петров Животното

Един от тарторите на сектор “Г” Росен Петров – Животното гостува в предаването на LIVESPORT.BG “На ринга” с водещ Филип Петрунов.

“5-6 човека, от които няколка са руски граждани, необезпокоявани дойдоха до нашия сектор и започнаха провокации към нас и футболистите. Недопустимо е, че дойдоха без никой да ги притеснява. Вербална агресия, плюнки… Недопустими неща за държава от Европейския съюз. Да се даде отговор защо бяха допуснати там”, заяви Петров.

След това Животното даде информация за хулигана на Спартак Москва Максим Тук и това как се е озовал на “Лаута”.

“Никой не може да обясни. Говорихме с момчета от Локо Пд, но никой не знае как е дошъл, въпреки че знамето му беше на оградата. Той прекоси целия терен, което няма как да стане без помощта на някой местен”, отчете Петров.

“Ясно е, че търсеха провокация. Имаме информация, която е непотвърдена, че хора, близки до Кирил Домусчиев, са платили, за да се стигне до тези ексцесии. Откакто Гриша Ганчев дойде на кормилото, сме тормозени тотално. Виждате каква агресия има срещу нас.”

“Огромният проблем е, че в този мач нямаше засилена охрана, въпреки че е рисков. Два отбора с големи публики и може да се стигне до конфликти. Да се пита ръководството кой и защо настояваше да няма полиция на стадиона. Парите не са оправдание, защото са платили на частна фирма. Значи имат за частни гардове, а нямат за полицаи. Това са пазачи, които могат да пазят молове, а не такива събития. Какво могат да направят те?”, запита Животното, който обобщи, че ако е имало полиция, е нямало да се случат ексцесиите.

“Ако не е организирано, как ще се случи – да нахлуят от другия край на стадиона и да стигнат до нас. Ако предположим, че не е режисирано, трябва да отчетем, че няма как 200-300 човека да нахлуят организирано и да са на отсрещния сектор. Няма как да се случи. Един-двама е едно, но 200 организирано, е съвсем друго. Дойдоха подготвени с дървета и всякакви други подръчни материали. Имахме предварителна информация, която подценихме. На едно от момичетата от кетърнига, което винаги е там, й е казано да не седи до сектора за гостите, този път да не е там, че “може и тя да изяде шамарите”. Търсим чата, за да го покажем черно на бяло. Съжалявам, че подценихме ситуацията. В първия момент тръгнахме, за да съхраним нашите футболисти. В началото бой нямаше и никой от нашите фенове не е започвал боя. Седяхме там и водехме що-годе нормален разговор за тези условия”.

Росен даде и интересно мнение защо Максим Тук е избрал точно мачът на “Лаута”.

Вижте любопитното видео:

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *