Легенда на ЦСКА разкри причината, поради която се увеличава напрежението върху Стамен Белчев

7 Dni CSKA29.11.20177150
ЦСКА - Царско село, контрола, Гриша Ганчев

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира инцидентите на “Лаута”, които прекъснаха за четвърт час мача между “червените” и Локомотив (Пловдив), спечелен от “армейците” с 1:0.

Пред “Тема Спорт” Пената показва феноменална памет, като припомня, че случилото се между привърженици на ЦСКА и Локо не е прецедент, но сега се е добило гласност заради телевизионното излъчване. Той е останал и силно впечатлен от употребата на флагчето за корнер в боевете на пистата.

“Всички помним един мач в Сандански преди десетина години. Тогава локомотивски фенове нападнаха наши привърженици, хвърляха камъни по време на мача, направиха зулуми. Махленски войни са това. Не изключвам и сега да е имало умишлена провокация. Всичко е възможно. Добре, че все пак се размина с по-сериозни наказания за ЦСКА. Глобите са сурови, а за малко да бъде изгубен и флагът за корнера…Дълги минути го подмятаха…Но може да бъде и по-зле”, сподели Пенев.

Той е убеден, че “Българска армия” ще се напълни за мача за Купата с Лудогорец и съперникът ще бъде елиминиран. Двубоят е на 14 декември. Според него треньорът Стамен Белчев определено е надхвърлил очакванията, които е имало към него при назначаването му преди година. Необективното съдийство обаче увеличава напрежението върху наставника, като Пенев дава за пример отменения гол в Пловдив. Според него това е провокация, а реферите трябва да си помислят за някаква граница.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *