ЦСКА прави „Армията“ №1 в България! Ръководството на „червените“ прави нещо невиждано, ако вземе базите

7 Dni CSKA03.12.201724741
българска армия

Ръководството на ЦСКА е подготвило уникален план за цялостната реконструкция на „Армията“. Той предвижда стадионът да се превърне в №1 у нас в рамките на 24 месеца след старта на дейностите по него.

Това, разбира се, ще се случи, ако ЦСКА спечели конкурса за базите, което би било и най-нормалното развитие на нещата.

Всичко останало ще е грандиозна провокация, пише „Тема спорт”.

Финансовите благодетели на ЦСКА планират да реконструират изцяло съоръжението, като ще се движат сектор по сектор.

„В този си вид „Армията“ е срам за клуба“, коментира преди малко повече от месец административният директор на червените Милко Георгиев.

Затова и ръководството няма да пести средства, за да превърне стадиона в най-модерния у нас.

Той ще покрива всички критерии на УЕФА за провеждане на мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

Много сериозни са плановете и за базата в Панчарево. На този етап там бяха възстановени двата терена и изграден трети, а също бяха обновени изцяло съблекалните и бунгалата. В бъдеще ще се построят общежитие и ресторант за школата на мястото на рушащото се стрелбище.

ЦСКА обаче е с вързани ръце, преди да завърши конкурсът за базите. В момента може да се закупува документацията за участие, като процедурата е отворена до 11 декември (понеделник).

След това комисия на спортното министерство ще разгледа кандидатурите и до 3 януари трябва да обяви кой е победителят. Крайният срок за сключване на договор е 10 януари 2018 г.

Една аматьорска формация вече закупи документи. Тя не отговаря на изискванията на спортното министерство, но би могла да обжалва крайните резултати от конкурса, което пък от своя страна е възможно да забави отдаването на базите.

В ЦСКА са подготвени за нови подмолни удари, но вярват, че в крайна сметка всичко ще завърши успешно.

На първо време договорът за базите ще е с продължителност 10 години, но с промени в законодателството ще нарасне до 3 десетилетия.

коментар

  • Emil Stoytchev

    03.12.2017 at 15:56

    Омръзна ми да слушам години наред информация без никакво покриетие, това ще строим или онова ще строим, Стадион бижу и най-различни глупости, национален стадион и във Варна и в Пловдив .В тази Държава никога няма да се построи нищо за футбола ,само ако не се появат някакви нови Домусчиеви.
    Иначе никакъв шанс за нещо ново,даже и това от преди ще се разруши като например Стадион Пловдив.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *