Това е скандално! Разкриха ги: Пеевски псува и заплашва Боби, ако няма сеч по ЦСКА, държи и Домусчиев срещу Ганчев

7 Dni CSKA08.12.201788140
ганчев

Дали легендарният куб ЦСКА ще бъде отново участник в евротурнирите, ще стане ясно съвсем скоро. В началото на 2018-а ще бъде дадено начало на двете дела на ”червените” срещу УЕФА.

Става дума за несправедливото отстраняване на тима от евротурнирите преди време. Случаите ще бъдат гледани на 23 и 24 януари от Арбитражния съд за спорта в Лозана.

Първото е №5177 и ще е през първия ден. След това ще се гледа №5201. Те се очакват с огромен интерес от десетки хиляди привърженици на футбола в България и по света.
Едното дело е срещу решението за отстраняване от Лига Европа, а другото е за действията преди жребия, когато първо тимът бе утвърден като участник, а след това на негово място бе вкаран Дунав – Русе.

В сложната ситуация много важна е позицията на Българския футболен съюз. До момента председателят Борислав Михайлов се опитва да се измъкне с общи приказки, мъгляви обяснения или като отсъства по болест. Всъщност той е подложен на натиск от страна на Делян Пеевски, твърдят наши източници от Централата на „Иван-Асен“. Не е тайна, че олигархът от ДПС нерядко нагрубявал и заплашвал Михайлов, ако нещо не му харесвало. Едно от основните искания на депутата е срещу ЦСКА да се провежда целенасочена политика на „сеч“, което да рефлектира върху собственика Гриша Ганчев.

Апетитите на Пеевски към част от бизнеса на Ганчев са отколешни и той използва всички средства, за да вреди на „червените“. Това е и един от мотивите да държи под контрол собственикът на „Лудогорец“  – Кирил Домусчиев, за да го противопоставя на ръководството от Борисовата градина и лично срещу Ганчев. Анализатори смятат, че е много възможно от БФС към Европейската футболна централа да се изпращат писма, които да компрометират ЦСКА и да забавят връщането му сред европейския елит.

Срещу евроцентралата има заведено дело и от френския Олимпик (Лион).

ФРОГНЮЗ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *