ЧРД на човека, без когото днес нямаше да има ЦСКА!

7 Dni CSKA10.12.201721590
Гриша Ганчев

Всичко беше приготвено, всичко беше пресметнато, гилотината беше заредена. Тя трябваше да падне и да прати завинаги ЦСКА в небитието. За радост на Перуки, Амфетаминци, Фурнаджиевци и всичката останала гад.

И тогава се появи той. Човекът, който днес навършва 55 години. Гриша Ганчев! Без него днес нямаше да има ЦСКА! Той се пребори с всички душмани до един – от Пеевски до Домусчиев, от Камен Еничарина до Жоро Дантелата.

Опълчи се сам на трима души, които имат 10 милиарда зад гърба си – Васил Божков, Делян Пеевски и Кирил Домусчиев! Те искаха ЦСКА в „А“ група някога, след 10, след 20 години, евентуално. Колкото е необходимо, за да си наместят бизнес-интересите.

Гриша Ганчев искаше ЦСКА в елита веднага. И спечели сам битката с тримата олигарси по-миналото лято. Може би най-страшното в историята на армейския клуб. Без тази Велика Отечествена война на Ганчев, днес ЦСКА нямаше да е единствената алтернатива на Лудогорец, а точно там, където са сега едни продажници, които пак обикалят села и паланки, за да заработват делиормански жълтици.

Някога, когато беше начело на Литекс, Гриша Ганчев водеше същата война с…държавата! Седеше си на пистата преди един мач с Левски, когато му звънна по телефона вицепремиер-бомбаджия с думите: „При синя власт трябва да има син шампион. Внимавай какво правиш днес и до края на шампионата“! Ганчев така внимава, че стана за втори път шампион. Напук на всичко и всички!

Защото е такъв – винаги срещу системата, никога предал се. Какъвто е ЦСКА днес. Цялата делиорманска система е срещу „армейците“, но те са не само живи, не само здрави, но и на върха почти то домусчиевия изрод. И остава много малко време да го катурнат от там. Заради този човек, който днес става на 55.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *