Алберг ще докара много безсънни нощи на Белчев

7DNI CSKA07.01.201848230
ЦСКА - Дунав Русе, Стамен Белчев

Едно от новите попълнения на ЦСКА – плеймейкърът Роланд Алберг, ще породи интересна дилема в състава напролет.

Холандецът притиска звездата на армейците Тиаго, който играе на същия пост като него. Португалецът се отличи с 8 гола и 11 асистенции в елита и по всичко изглежда, че е непоклатим титуляр. През втория дял от шампионата обаче ще се търси място и за Алберг сред стартовите 11, като това може да се случи по три различни начина.

Единият вариант е да настъпи смяна на схемата за някои мачове и Алберг (27 г.) и Тиаго (25 г.) да заиграят в тандем зад нападателя. Това ще наложи преливане на армейците от 4-2-3-1 на 4-1-4-1. При това положение един от Малинов и Лое ще действа пред защитата, натоварен изцяло с дефанзивни функции.

Друг вариант е Тиаго да бъде върнат по-назад в халфовата линия като партньор на Малинов или Лое. При това положение Алберг ще заеме мястото му зад нападателя. Такъв вариант ще ограничи участието на португалеца в голове, но пък ще позволи на привлечения холандец да носи постоянна опасност с изстрелите си от дистанция, които са негов специалитет. Обратният вариант – Алберг да играе като вътрешен халф, е изключен, въпреки че холандецът е бил използван на тази позиция по време на престоя си в АДО Ден Хааг (2013-2016) и не е напълно непривична за него.

Третата опция пред треньора на армейците Стамен Белчев е да разчита на новопривлечения Алберг като ляво крило, а не на типичния му пост като плеймейкър. Холандецът е играл и в тази зона, също по времето, когато се е подвизавал в родината си. Макар и да не разполага с впечатляваща скорост, Алберг умее да навлиза към средата на терена, а оттам да застрашава съперника със силните си удари от средна и далечна дистанция.

В зимните контроли Белчев ще изпробва различни вариации в състава и ще е интересно да се види какво решение ще намери, за да съвмести присъствието на терена на Алберг и Тиаго. Силната форма на Десподов пък вероятно ще върне Манолев в зоната на десния краен защитник.

Друго от актуалните попълнения – колумбиецът Жан Карлос Бланко (25 г.), ще бъде използван като алтернатива на Каранга на върха на атаката, а до часове се чака левият бек Джеферсон (24 г.) да бъде обявен като играч на ЦСКА.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *