Шеф на ЦСКА с мощна атака по БФС: Борислав Михайлов е кукла на конци

7DNI CSKA08.01.201811660
Емблема,

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-————-

Един от силните хора в управата на ЦСКА – Милко Георгиев бе специален гост в предаването „Спорно за спорта“ по BiT.

Шефът говори по най-горещите теми от „червения“ лагер като: въпросът с базите, емблемата на клуба, казусът участието му в евротурнирите, враждата с ЦСКА 1948 и случващото се в БФС.

„Не отива на ЦСКА да участва по конкурси и тем подобни мероприятия. Ние сме единственият клуб, който е минал по тази процедура – да сключи договор за ползване на съответните бази. Нито са ни построили трибуни, нито са ни дали стадиона. Явихме се по надлежния ред. Тепърва трябва да се говори и да мислим в насоката на дългосрочно партньорство с държавата. Нас този тип взаимоотношения наемател-наемодател не ни устройва. Абсурдно е. Към дадения момент държавата нямаше друга опция, по която да процедира с нас“.

„Изграждането на нов стадион продължава да стои на дневен ред. „Армията“ е толкова остарял, че е срам за клуба в този му вид. Няма начин това да продължи. Плановете на собствениците са грандиозни. Искат да се изгради модерно съоръжение, което да отговаря на класата и имиджа на ЦСКА. ЦСКА е в собствения си дом. Собствениците изпълняват едно по едно ангажиментите си към феновете. Нека те имат още няколко години търпение, за да видят стадиона така, както го виждат в мечтите си“.

„Тия несретници, които ползват абревиатурата ЦСКА (бел. Ред за ЦСКА 1948), да не ги наричаме така, не знам какви са им обвиненията. Спрял съм да се занимавам с тях. Спокойно да си ходят на „Лудогорец Арена“ и да си гледат спектаклите. Послание не искам да отправям към ЦСКА 1948. Ние посланието го излъчваме чрез работата, която вършим. Почти не остана някой, който не е разбрал за емблемата. Чакаме решението на апелативния съд и дано в най-скоро време клубът има възможността да плати осемте милиона. Общо взето и ние следим и изчакваме. Гриша Ганчев до този момент не е подвел феновете. Остават две седмици, докато мине делото. При всички случаи развръзката дали ще играем в Европа предстои, нека запазим още малко мълчание по темата. Нормално е хората да са изнервени и притеснени. Някои, които се биеха в гърдите, че ни помагат, всъщност ни „сготвиха“.

„Казусът с БФС е супер елементарен. Разходете се и вижте функционират ли половината клубове, които членуват там или са мъртви души, които през 4-5 години отиват и преизбират. Борислав Михайлов е кукла на конци. В момента, когато кукловодите решат, той ще си замине. Всичко е такава пародия! Няма масовост и чуваемост. Нито една медия не се ангажира да задълбочи нещата и да видим как се прави един конгрес. Трябва да се промени системата. Няма значение дали е Боби, Гошо и Пешо. Когато собствениците решат, те ще излязат и обявят дали Любо Пенев е нашият кандидат за президент на БФС. Трудно ще се предаде Гриша Ганчев“.

„На всички ни се иска да спечелим требъл! Нека не бързаме. Има прекалено много мачове и време. ЦСКА доказа, че може да играе футбол, който е на конкурентно ниво. Не всичко понякога опира до пари. Обърнахме серията срещу Лудогорец. Не се заблуждаваме. Ще губим точки и ние, но важно е да има феърплей“.

„Спокойно, Каранга ще дойде. Не се притеснявайте! Няма да го продаваме. С Антон Недялков, момчето имаше огромното желание да заиграе в чужбина. Гриша Ганчев се съгласи да удовлетвори неговото желание. Парите, които ни предложиха за него бяха трудни за отказване. Двама души взимат решението в клуба относно селекцията, колкото по-малко се говори, те толкова по-лесно ще си вършат работата. Към момента желанията на феновете и треньорите са препокрити“.

„ЦСКА е в сърцето, не в някакво АД или ЕАД! Винаги ще се намери някой лумпен, който да задава глупави въпроси. За Лукойл Левски -да се оправят. Не искам да влизам в тази тема. Левски са непреходният враг. Ясно е, че година и половина те се шегуваха. Сега нашите привърженици ще могат да се бъзикат с тях“, завърши красноречиво за финал Милко Георгиев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *