Легенда на ЦСКА с любопитен коментар за закъснението на Каранга, селекцията на „Армията“ и как трябва да бъде изпратен Кулма

7 Dni CSKA15.01.201811142
ЦСКА - Левски, Аспарух Никодимов

В последните дни най-актуалната тема около ЦСКА е Фернандо Каранга. Голмайсторът на „червените“ продължава да е в родината си, докато неговите съотборници за предстоящия пролетен дял от шампионата. Ето и как обясни ситуацията за „Тема спорт“ легендарният „армеец“ Аспарух Никодимов:

Закъснението на Фернандо Каранга се превърна в тема номер едно в българския футбол през последните дни. Отсъствието му по никакъв начин не ме изненадва и дори очаквах да се случи нещо подобно. Каранга знае, че е важен за ЦСКА, и затова си позволява повече. Очаквам да се върне, но ще е изпуснал значителна част от подготовката, няма да е готов на сто процента и през пролетта няма да е същият играч. Ако някой е готов да плати добри пари за него – да го продават, без да се замислят. С полученото ще се намерят петима като Каранга. ЦСКА може без всеки.

Чужденците винаги обичат да закъсняват. По мое време нямаше толкова много иностранци и аз лично не съм изпадал в ситуации като тази с Каранга. Но е ясно, че подобни моменти са изключително неприятни за треньора. Тъкмо си сглобил отбора и една раздяла с основен футболист може да разбие всичко. В такива случаи винаги треньорът е най-потърпевш.

Допускам, че Каранга просто извива ръцете на клуба. Не бива да се процедира така. Той идва от някое градче в Бразилия, ти си го направил футболист, станал е известен заради теб и накрая ти извърта номер. Убеден съм, че всичко идва от хора, които му мътят главата. Каранга сам няма да измисли всичко. И аз съм изпитвал подобни неща на гърба си.

Бразилецът не бива да забравя, че многото голове нямаше да ги вкара без помощта на съотборниците си. Освен това му беше спокойно, защото нямаше сериозна конкуренция. Кубемба не успя да създаде такава, сега се очаква от Бланко да е по-равностоен.
Трябва да се отбележи, че клубът действа доста добре със селекцията. От много време не се е случвало ЦСКА да стартира подготовка с три попълнения, а и те са с добри визитки. Особено Жеферсон -да си на 23 и вече да имаш над 40 мача в елита на Бразилия и повиквателна за националния отбор говори, че разполагаш с качества. Оттук въпросът е да се адаптира бързо, но по всичко изглежда, че не е случаен футболист.

2 коментара

 • Bonka Tsokova

  15.01.2018 at 11:24

  Абсолютно прав е Паро. Прекалено много ние, феновете на ЦСКА, вдигнахме егото на Каранга. Да, като голмайстор на клуба и на Първа лига за сезона, той заслужава нашето уважение и нашата обич. Но, за да стигне до тук, целият отбор има заслуга за това. Колко пъти си е изработил сам гола, като Десподов, например? Да не говорим за гола на Бодуров, който го заби от 30 м, без това да му е задача № 1. И на какво прилича това – да не се явява на определената дата за подготовка, а в същото време да изпраща снимки от баровете в Бразилия. За мен, той не уважава клуба, собствениците, феновете, след като не се съобразява с дисциплината, а решава да пристигне тогава, когато поиска. Спрете да му се молите, защото, ако един футболист, не държи на дисциплината и коректността към тези, които му дават хляба, по-добре да бъде продаден. Това момченце се помисли, че е незаменим и се замислям дали не е искал по-високо заплащане, за да се върне в София. По-добре собствениците да го продадат за солидна сума пари, с които могат да купят поне още двама качествени футболисти, вместо всички да му се кланяме и да чакаме кога величието Каранга ще благоволи да се прибере. Стойчо Стоилов доказа, че освен да говори, умее и да попада на качествени футболисти. Трите нови попълнения обещават да са такива. Затова, лигавщините и флиртуването с феновете няма да компенсира нервите и притесненията , които всички ние изживяхме за Каранга, който май се помисли за българският Меси. Каранга заслужава такава глоба, че следващия път ще си помисли, когато реши, че за него дисциплината не е важна.

  Reply

  • Тодор

   15.01.2018 at 13:38

   Права си и съм напълно съгласен с мнението ти,или да го продават или да го глобят така че другите дори да не се замислят за подобни неща в бъдеще…

   Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *