ОСК ЦСКА: Феновете ни са за пример на цяла Европа

7DNI CSKA23.01.20183120
Армия, емблема

На 30 януари (вторник) от 18:00 часа, в Централния военен клуб, ще се състои церемонията по награждаването на най-успешните спортисти от Обединени спортни клубове ЦСКА през 2017 година.

Новината бе съобщена от председателя на ОСК Георги Калчев на пресконференция, на която присъстваха също и членът на УС на ОСК и УС на клуба по колоездене Георги Кътев, Стоян Вачев – член на УС на ОСК и УС на клуба по шахмат, Васил Илиев – изпълнителен директор на клуба по шахмат, Георги Велинов – треньор на ватерполистите на ЦСКА и Биляна Проданова – треньор в клуба по художествена гимнастика.

Всички клубове да дали своите номинации за най-добрите спортисти през изминалата година, но организаторите запазиха в тайна имената на състезателите, които ще бъдат отличени на церемонията.

Домът на армията ще събере отново всички поколения велики шампиони и легенди на „червения“ клуб. Заедно с най-младите „армейски“ спортисти на пищното тържество ще присъстват олимпийските ни шампиони – борци, щангисти, плувци, атлети, боксьори и легендите ни от футбола, волейбола, баскетбола и др. Тази десетилетна традиция, да празнуваме всички заедно, е една от знаменитите бляскави прояви, която демонстрира силния дух и единство на най-великия и титулуван бългаски спортен феномен – ЦСКА.

„Нашите фенове и фенски сдружения са за пример на цяла Европа – те винаги са до нас. Отправям специална покана към тях на празника след седмица“, заяви Георги Калчев.

Освен за раздаването на годишните награди, от ОСК разкриха, че вече се подготвят и за предстоящия 70-годишен юбилей на ЦСКА. Мотото, което са избрали за празника, е „Спортът и културата – лице на България“.

Всички представители на клубовете изразиха надежда, че предстои по-добре бъдеще за българския спорт.

Всички е борба. Трябва да се борим. стискаме зъби и напред и нагоре, за да възродим българския спорт. Без зподкрепата на Министерството на младежта и спорта не може да се върви напред, затова се надяваме на тяхната помощ“, заяви Йордан Велинов.

„Няма да се предадем, ще се борим за промяната“, категорична е младата треньорка по художествена гимнастика Биляна Проданова, която сподели, че в клуба тренират изключително талантливи деца и заедно трябва да се борим за тяхното по-добро бъдеще.

„Благодарен съм на Мариан Колев – собственик на „Хиполенд“ и президент на волейболния клуб, който вече помага и на клуба по колоездене. Ние правим нов отбор от деца и юноши, но е трудно, спорът ни изисква много тежки физически натоварвания, а младите обичат просто да карат колело. Когато преминат юношеската възраст, масово се отказват и не искат да продължат да се занимават професионално със спорт“, обясни Георги Кътев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *