Стамен Белчев загатна за още трансфери в ЦСКА! Ето на какви постове треньорът иска нови попълнения

7 Dni CSKA24.01.201811520
ЦСКА, летище, Кирил Динчев, Стамен Белчев

ЦСКА замина за Испания с полет вчера в 6:35 сутринта. Армейците имаха прекачване във Франкфурт, откъдето се насочиха към Севиля и с автобус стигнаха до хотела си край Марбея. Tреньорът Стамен Белчев говори по всички актуални теми около състава пред медиите преди заминаването на тима.

Г-н Белчев, с какво настроение тръгвате за втория лагер на ЦСКА?
– Заминаваме с добро настроение след първия лагер, който беше по-тежък от този, който ни предстои. Надявам се да изпълним това, което сме заложили като планове и обем на работа. На първия лагер свършихме необходимото. Най-вече искам да няма контузии.

Към настоящия момент как- ви са кадровите проблеми в отбора?
– Те са свързани единствено с Рубен Пинто. Контузията му се оказа много по-тежка, отколкото очаквахме – знаете, че има проблем с бъбрека и остава за неопределено време извън терените. Всички други са здрави и пътуват с отбора. Надявам се същата да е картината и при завръщането ни.

Жеферсон и каращият проби Укра ще се присъединят ли към лагера в Испания?
– Жеферсон ще се присъедини веднага след нашето пристигане там. Той каца в Испания два часа след нас – до Севиля му е полетът. На Укра пък възстановяването му ще продължи в Германия, докато се върнем от втория лагер. След това ще се присъедини отново към отбора.

Какви са впечатленията ви от Укра и да разбираме ли, че има възможност да остане за постоянно в ЦСКА?
– Само като му погледнете визитката, става ясно, че е добър футболист. Не сме го виждали в игрова обстановка, той тренираше с отбора само в подготвителната част. Но ако всичко е наред, Укра е добро попълнение за ЦСКА и при всички положения ще вдигне нивото на отбора.

Ще му бъде ли предложен договор?
– Мисля, че да. Имам уверението, че когато се върне от Германия, вече ще може да тренира на сто процента с отбора И мисля, че тогава ще му бъде предложен договор.

А колко нови още очаквате?
– Всичко може да се случи. Ако намерим футболист, който ще ни бъде полезен, а не пълнеж, може да дойде на всяка линия.

Доволен ли сте от броя на централните нападатели и изобщо широчината в състава?
– Винаги има още какво да се желае, но като цяло съм доволен. Не ми е навик да се оплаквам. С това, с което разполагаме – с това ще работим. Ако има възможност да се вземе футболист, без значение от поста, трябва да е качествен и веднага да влезе да играе.

Стана ясно, че делото на ЦСКА срещу УЕФА в Лозана е отложено. Това забавяне отразява ли се зле на отбора?
– Колкото по-рано излезе решението, толкова по-добре ще е за нас. Не искам да говоря празни приказки, не съм запознат в детайли с темата. Уверен съм обаче, че нещата ще се случат в позитивна за нас посока и ЦСКА ще играе в Европа

Доволен ли сте от нивото на съперниците в контролите?
– Да. Има една промяна – мачът с Локо Москва отпадна, вместо това ще срещнем още един китайски отбор в лицето на Тянджин Теда. Разбира се, че съм доволен от нивото на опонентите. Китайските тимове са водени от големи имена като Фабио Капело и Ули Щилике. Това говори достатъчно за нивoто на отборите. А за Динамо Киев и Спартак Москва няма и какво да приказваме, това са грандове. Хубаво е, че ЦСКА ще срещне съперници от такъв ранг. Ще си сверим часовниците.

Антон Недялков бе трансфериран в Далас, очаквате ли още изходящи трансфери? Появи се информация, че Кулма няма да продължи кариерата си на „Армията“, така ли е?
– Нека да изчакаме, всичко се случва.

Използвахте Тиаго като вътрешен халф в контролата с Вихрен. Възможно ли е и занапред да го пускате на тази позиция?
– Възможно е. Тиаго може да играе и вътрешен халф, и зад нападателя.

Чакате ли играчи на проби?
– Не, ако дойдат футболисти, директно ще подписват договори. Ще са доказани играчи и ще останат в отбора.

Каква е програмата пред Каранга и кога може да се завърне пълноценно в игра?
– Каранга не беше толкова изостанал в подготовката при завръщането си от Бразилия. Да, ще работим допълнително с него, но мисля, че е на добро ниво на този етап. Във всеки момент може да го пусна, не е изключено утре да започне мача (б.р. – днес срещу Дзянсу). Ще преценя допълнително. Имаме тренировка малко след пристигането в Испания, а сутринта преди първата контрола също ще имаме занимание. Тогава ще преценя и дали Каранга да е титуляр.

Имаше ли наказателен елемент в допълнителните му упражнения?
– Не, в никакъв случай. Всичко беше планувано предварително като натоварвания.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *