Легенда на ЦСКА: Оптимист съм и за титла и за купа

7DNI CSKA25.01.20184980
ЦСКА - Левски, Аспарух Никодимов

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира всички актуални теми около ЦСКА.

Вчера „червените“ разгромиха с 8:0 в контрола водения от Фабио Капело китайски Дзянсу с многомилионните Рамиреш и Тейшейра в състава. Паро призова всички в отбора да останат здраво стъпили на земята, защото приятелските мачове не са определящи. Никодимов няма желание да се връща на работа в клуба, въпреки че е получил такова предложение лично от Христо Стоичков преди време.

Г-н Никодимов, ЦСКА вкара 8 гола на отбора на Капело. На помня дали италианският специалист е загубил мач като треньор с такава разлика, дори и в контрола. Коментарът Ви за този спаринг?

– И аз не знам за Капело, но нека не се радваме чак толкова много. Всички в отбора да останат здраво стъпили на земята, да не летят в облаците. И Стамен Балчев каза след мача, че не се заблуждава от резултата. Кой знае от кой завод са ги взели тези китайци.

Все пак играха Рамиреш и Тейшейра, купиха ги за космически суми...

– Е и? ЦСКА има не двама, а 11, даже 20 добри играчи. По-добри сме от китайците, много по-добри. ЦСКА се изправя, върви в правилната посока. Нормално… Но да не се впечатляваме чак толкова от това 8:0. Контролите не са от значение. В тях треньорът вижда кой как се справя, дори може да експериментира с позициите на футболистите, да отработи нова тактика. По мое време имахме един нападател – Масена Моке. Беше шампион в контролите, не спираше да вкарва. А като започна първенството нищо не правеше. В официалните мачове се изисква психика, да носи на напрежение. В приятелските е лежерно, разкрепостено.

За Моке казваха, че по време на контролите е идвал негов близнак.

– Помня, шеги какви ли не. Той си беше.

Десподов се отличи. Дори и в контрола, няма как да не се мотивираш допълнително, когато те гледа фигура като Капело, не мислите ли?

– Така е, разбира се. Специално за Десподов, той добре разбра, че ако не се раздава на 100% във всяка тренировка и имач, сяда на пейката. Той трябва да е твърд титуляр, да прави такива мачове, да го видят от чужбина и да го купят. Младо и талантливо момче е, с качества. Ще е глупак, ако не се напъва във всеки мач.

Оптимист ли сте за ЦСКА през пролетта?

– И за титла съм оптимист, и за купа. Лудогорец ще са раздвоени известно време. ЦСКА трябва да бъде с аванс пред тях. Дано няма удари под кръста и първенството не се развия по втория начин. Ако е така – ЦСКА ще загуби.

Фенове на Левски се майтапят, че това ще са международните мачове на ЦСКА – по време на подготвителните лагери.

– Те пък са цъфнали и вързали. Много са големи Левски, след като вече знаят дали ще пуснат ЦСКА в Европа или не. Няма значение дали ще сме в Шампионска лига, за нас е важно да си върнем титлата. Старият ЦСКА се завръща. Независимо дали на някои хора им харесва или не. Умишлено направиха това с клуба, за да има разделение между феновете, да има противопоставяне между така наречените легенди. Но ние сме силни и се сплотяваме. Видяхте колко хора имаше на стадиона за мача с Лудогорец. Атаките продължават, има и много фалшиви новини. Свикнали сме, ще се справим с всеки удар.

Какво мислите за новите попълнения?

– Още е много рано да коментирам тези момчета. Нека минат поне 5-6 кръга от първенството и ще ви кажа добре ли е, че сме ги взели или не. Да им дадем време. Трябва да се адаптират в отбора. Сигурно са качествени, след като са ги взели.

Ще липсва ли Антон Недялков?

– Добър е, но нямаше как да го спрат да отиде в САЩ. Не трябва да спъваме младите момчета. От полза за ЦСКА ще е и това, че вече имат връзки в САЩ. Този трансфер ще помогне и за в бъдеще, ще видите. Там не играят някакъв кой знае какъв футбол, но си е САЩ. Желая успех на Антон.

В ЦСКА се завърнаха Христо Янев, Владимир Манчев и Ивайло Петров. Одобрявате ли това решение на ръководството?

– Разбира се! Те се изградиха като футболисти в ЦСКА, а след това спечелиха Купата на България като треньори. Хубаво е, че се връщат у дома. Хубав жест от страна на ръководството. Те обичат ЦСКА.

На Вас предлагаха ли пост?

– Още в началото ме покани Ицо Стоичков. Обади се момчето, искаше да се върна на работа. Отказах. Вижте, нашето време мина, да се развиват младите хора – Янев, Манчев, Петров, другите. Ние омръзнахме на хората. Решил съм да не се занимавам с футбол, а да си почивам. Желая успех на ЦСКА. В клуба 20 години беше мъка, сега е добре. Гриша Ганчев плаща на играчите в срок, вече има добра база, добър отбор. Мисли се само за футбол. Така трябва да бъде, завърши Паро пред колегите от Топспорт.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *