Трикратен Футболист №1 на България хвърли бомбата: Можеше да премина в ЦСКА, но…

7DNI CSKA31.01.201844420
българска армия

Полузащитникът на Спартак (Москва) Ивелин Попов отбеляза, че в състава на ЦСКА, с когото руският тим ще играе приятелски мач днес, са събрани голям брой силни футболисти.

“ЦСКА – много популярен български отбор. Сега те имат наистина интересни играчи. Колективът е сливане на младостта и опита. Мога да посоча защитниците Станислав Манолев, който е играл за Кубан и Динамо (Москва), Николай Бодуров, който бе във Фулъм и Мидтиланд. ЦСКА предпочита атакуващ футбол. Този сезон те отбелязаха най-много голове. В същото време отборът е силно дисциплиниран и много добре се движи без топка.

Когато играех за Литекс, можеше да премина в ЦСКА. Собственикът получи няколко предложения, но отговори, че ще ми позволи да напусна само в чужбина. В резултат на това аз спечелих с Литекс шампионата, Суперкупата и два пъти купата на България. И едва след това отидох в Турция.

По едно време бяхме играли заедно с Кирил Десподов за Литекс, но аз за първия отбор, а той за юношите. Дори тогава беше ясно, че Кирил е много талантлив футболист. Напомням му, че е необходимо да слезе от небето на земята и да тренира много. Тъй като талантът във футбола не е гаранция за успех. За правото да се нарече добър играч, трябва да се труди всеки ден”, заяви Ивелин Попов, цитиран от БТА.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *