Само в 7DniCSKA.bg

ЦСКА се готви да отнеме служебна титла на Левски със Станимир Стоилов начело на геренци!

7 Dni CSKA18.02.201871250
Верея - ЦСКА, Жан Карлос Бланко

ЦСКА направи в Стара Загора нещо, което не е постигано досега в клубната история! Още в 22-ия кръг отборът отбеляза повече попадения, колкото имаше за цялото предходно първенство!

Миналия сезон ЦСКА финишира с 51 гола в актива си, а след погрома над Верея вече има 52! Това прави средно по 2,47 на мач. Такъв коефициент “армейците” не са имали през пролетта от времето на Христо Стоичков.

Така при задаващите се 15 мача до края на първенството, задачата пред момчетата на Стамен Белчев е да възстановят една историческа несправедливост! Става дума за рекорда за най-много отбелязани попадения в един сезон.

До 2007 година на върха бе уникалното постижение на ЦСКА от 95 попадения. Тогава обаче “червените” бяха служебно свалени от там от геренци, които завършиха с 96, но от тях 9 служебни – от три победи извън терена!

Интересното е, че тогава начело на вечно вторите е Станимир Стоилов, сметката на който сега може да види друг хасковлия – Стамен Белчев.

Неуспешен опит да подобри върховото постижение за най-много голове направи миналата година фирмената сбирщина от Делиормана, която обаче стигна само до 87 попадения.